Rôzne

Na Liptove sa do štrajku zapojilo 30 z takmer 130 škôl: Niekde sa protestovalo aj učilo

Do časovo neobmedzeného štrajku učiteľov, ktorý začal v pondelok 25. januára, sa na Liptove zapojilo presne 30 škôl. Vyplýva to z údajov zverejnených na internetovej stránke Iniciatívy slovenských učiteľov.

Ilustračný obrázok k článku Na Liptove sa do štrajku zapojilo 30 z takmer 130 škôl: Niekde sa protestovalo aj učilo
Foto: Jozef Milan

Na dolnom Liptove sa do štrajku zapojili zamestnanci z 19 škôl, z celkového počtu 60 materských, základných a stredných škôl pôsobiacich v ružomberskom okrese. Učitelia štrajkovali v 11 školách v obciach a 8 školách priamo v Ružomberku.

GSA – jediná stredná škola v RK

Pedagogickí zamestnanci Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku sa rozhodli vstúpiť do neobmedzeného štrajku, ktorý organizuje Iniciatíva slovenských učiteľov, nakoľko sa stotožnili s cieľom štrajku, ako ho vyhlásil organizátor. „Pre žiakov prímy až kvarty sme pripravili náhradný mimoriadny rozvrh hodín. Pre ostatných žiakov školy nie je možné zabezpečiť vyučovanie,“ spresnil Kamil Nemčík, riaditeľ školy.

Ľubochňa po svojom

Do štrajku sa zapojilo aj osem učiteľov zo Základnej školy s materskou školou v Ľubochni, no napriek tomu je na škole zabezpečené vyučovanie v riadnom režime. „V prevádzke je materská škola, školský klub, školská jedáleň aj základná škola. Vyučovanie v základnej škole je zabezpečené od prvej po piatu vyučovaciu hodinu,“ priblížil riaditeľ školy Jozef Olos.

Horný Liptov

V okrese Liptovský Mikuláš štrajkuje 11 škôl, pôsobí tu celkovo 69 materských, základných a stredných škôl. Do štrajku sa zapojilo päť škôl priamo v Liptovskom Mikuláši, dve v susednom Liptovskom Hrádku a štyri v obciach. Niektoré školy sú počas štrajku zatvorené úplne, inde prebieha výchovno-vzdelávací proces v obmedzenom a špecifickom režime a školopovinné deti majú vytvorený náhradný program.

Prečítajte si tiež: Štrajk učiteľov v Ružomberku, aktuálne INFO: Ktoré školy štrajkujú aj dnes a ako to bude ďalej?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM