Rôzne

Mladí futbalisti z detských domovov sa pripravujú na WORLD CUP 2015, pomáha aj MFK

Príprava Detského centra Slovensko z Ružomberka na Majstrovstvá sveta futbalistov z detských domovov je v plnom prúde. Prvý májový víkend trénoval tím Child center Slovakia pod vedením trénera MFK Ružomberok spolu s domácimi mladšími dorastencami.

Ilustračný obrázok k článku Mladí futbalisti z detských domovov sa pripravujú na  WORLD CUP 2015, pomáha aj MFK
Zdroj: Dnes24.sk

Počas predĺženého víkendu od 30. 4. – 3. 5.2015 trénoval chlapcov a jedno dievča z tímu Child center Slovakia až s neuveriteľnou trpezlivosťou kondičný tréner MFK Ružomberok Tomáš Bartko, ktorému prišli pomôcť aj chlapci z U16 – tky MFK. Okrem kondičnej prípravy futbalisti absolvovali cvičenia zamerané na zlepšenie koordinácie a rýchlosti, nechýbala taktická príprava, samotná hra a ani zaslúžená regenerácia v bazéne Hotela Áčko v Ružomberku. Mladí futbalisti mali možnosť vidieť, ako trénuje ružomberské A mužstvo a aj sa spoločne odfotografovať.

Futbalovej príprave detí zo slovenských detských domovov vyšiel v ústrety MFK Ružomberok bezplatným prenájmom ihriska, riaditeľ Spojenej školy v Ružomberku Július Bruncko a jeho zástupkyňa Klára Vargová bezplatným prenájmom telocvične a zapožičaním tréningového náradia.

Majstrovstvá sveta sa budú konať už v júni vo Varšave a zúčastnia sa ich deti – futbalisti zo všetkých kontinentov. Slovensko tiež pri tom nebude chýbať!

Zdroj: Jaroslava Nemčíková, DETSKÉ CENTRUM SLOVENSKO

WORLD CUP 2015
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM