Jozef Milan Basketbal

Jednoročná neúčasť v basketbalovom FIBA Cupe by nebola športovou tragédiou

Prezident Mestského basketbalového klubu Ružomberok a viceprimátor Stanislav Bella sa v druhej časti rozhovoru pre RK24 venuje budúcej sezóne. Pre nedostatok financií pripúšťa aj neúčasť vo FIBA -Cupe. Hlavným cieľom by mal byť opätovný zisk domáceho majstrovského titulu.

Ilustračný obrázok k článku Jednoročná neúčasť v basketbalovom FIBA Cupe by nebola športovou tragédiou
Foto: Jozef Milan

Extraliga žien a mládežnícke tímy

  • 20. jún 2014 je termín prihlásenia sa družstiev MBK do jednotlivých súťaží vrátane mládežníckych kategórií. Do konca júna je potrebné poslať prihlášku do Stredoeurópskej ligy (MEL) a do FIBA Cupu. Momentálne robíme v klube finančnú analýzu za minulú sezónu s víziou, akoby to mohlo vyzerať v ročníku 2014–2015. Aj keď konečné rozhodnutie bude zrejmé po zasadnutí výkonného výboru MBK, ale aj vo vedení mesta a následne v mestskom zastupiteľstve v tomto čase je reálne (je to hlavne môj osobný názor), že do súťaží prihlásime samozrejme všetky mládežnícke družstvá, družstvo žien do Slovenskej extraligy, Slovenského pohára a po zhodnotení situácie a po vyjadrení sa všetkých kompetentných sa rozhodneme pre štart v jednej z dvoch nadnárodných súťaží.

MEL alebo FIBA-Cup

  • Ekonomicky lepšie a efektívnejšie vychádza pre budúcu sezónu MEL-ka a kvalitou by mala byť ešte lepšia ako v minulom ročníku, pretože by mali do nej pribudnúť aj družstvá z Rumunska a pravdepodobne aj z Česka, čiže atraktívnosť tejto súťaže bude aj naďalej veľmi vysoká.Viem si predstaviť, že by sme pre budúcu sezónu (ak by to bolo finančne neúnosné) vo FIBA-Cupe neštartovali a ešte viac sa sústredili na domácu extraligu s cieľom získať pre Ružomberok majstrovský titul v najbližšej sezóne. Na základe dosiahnutých výsledkov v posledných rokoch by klub jednoročnou neúčasťou vo FIBA-Cupe športovo neutrpel a v budúcnosti by mohol byť aj naďalej do skupín FIBA-Cupu nasadzovaný z prvého koša.

Zabojovať o titul

  • Pre budúcu sezónu je podstatné, že trénerský tandem zostáva. Čo sa týka tímu hráčok, chceli by sme nájsť kvalitu hlavne na Slovensku, resp. v Európe, pretože Američanky sú prirodzene nákladnejšie. Aktuálnou informáciu je fakt, že všetky slovenské hráčky by mali byť v našom klube aj pre budúcu sezónu.** Jednoznačne potrebujeme dosiahnuť širšiu a zároveň kvalitnú lavičku. Mojou túžbou zostáva sústrediť hráčsky a finančný potenciál a zabojovať o titul.** Košice nás dostihli v počte titulov získaných v ére samostatnosti; je načase, aby sme opäť zabojovali o prvenstvo v extralige a znova sa stali domácim najúspešnejším ženským tímom.

súvisiaci článok: http://ruzomberok.dnes24.sk/…rocna-175780

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM