Alexandra Kolínská Rôzne

Hotely na Liptove budú zrejme praskať vo švíkoch: Takto sú už teraz vychytané

Zimná sezóna pomaly klope na dvere a rezervácie v liptovských hoteloch idú ako teplé rožky. Ubytovacie zariadenia už teraz hlásia takmer vypredané kapacity v čase silvestrovskej lyžovačky.

Ilustračný obrázok k článku Hotely na Liptove budú zrejme praskať vo švíkoch: Takto sú už teraz vychytané
Zdroj: Dnes24.sk

Zima je už predo dvermi a medzi záujemcami o silvestrovskú lyžovačku sa začína boj o posledné miesta. Svedčí o tom fakt, že viacero ubytovacích zariadení na Liptove hlási takmer vypredané kapacity a zohnať voľné lôžka v najžiadanejšom dovolenkovom čase roka bude čoraz zložitejšie. Prví lyžiari by sa však na tatranských zjazdovkách mohli objaviť už začiatkom decembra.

Záujem o silvestrovský týždeň

Čím bližšie k lyžiarskemu stredisku, tým väčší záujem o ubytovanie. Podobne ako po minulé roky, aj tento raz platí priama úmera medzi vzdialenosťou a ponukou hotelových zariadení. "Silvestrovský týždeň je z hľadiska záujmu turistov suverénne na čele rebríčka. Otáľať s rozhodnutím sa preto neoplatí. Niektoré ubytovacie zariadenia totiž prijímajú objednávky rok dopredu a väčšinou sa potvrdzuje, že kto skôr príde, ten skôr melie,“ konštatuje Darina Bartková, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.

Do Kúpeľov Lúčky až z Ruska či Litvy

Nebývalo vysoký záujem o pobyty na prelome rokov zaznamenávajú aj na Lúčkach. Tamojším kúpeľom prichádza na chuť stále viac návštevníkov z Ruska, Bieloruska a Litvy, ktorí si obľúbili najmä kombináciu lyžovania so špičkovými liečebnými procedúrami. „Počet miest na silvestrovský týždeň sa rýchlo míňa. Dosiaľ sa nám nestalo, že by sme pre nedostatok ubytovacích kapacít v tak hojnom počte museli klientom ponúkať alternatívne termíny,“ pochvaľuje si Peter Mičko z marketingového oddelenia Kúpeľov Lúčky.

Demänovská dolina: Už 90 percent

Rastúci počet turistov spoza našich východných hraníc po vlaňajšom spustení pravidelnej leteckej linky medzi Popradom a Rigou podporili nové spojenia aj s Moskvou, Petrohradom a ďalšími metropolami severnej Európy. Na túto klientelu sa opäť spoliehajú aj v Demänovskej doline, odkiaľ hlásia bezmála 90-percentú obsadenosť silvestrovských pobytov. "V porovnaní s minulým rokom evidujeme vyšší záujem o pobyty na všetky zimné mesiace. Dôvodom je nielen vydarená vlaňajšia sezóna, ale aj fakt, že stredisko Jasná Nízke Tatry bude v marci dejiskom Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní,“ prezrádza recept na úspech Vladimíra Klaučová z marketingového oddelenia Wellness Hotela Chopok.

Foto: old.visitlitov.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM