Rôzne Rôzne

Ak ste z Liptova, na Veľkú noc sa už doma neubytujete. "Cezpoľní" nám všetko vykúpili

Záujem o pobyty na Liptove je počas Veľkonočných sviatkov podľa ubytovateľov v tomto roku vysoký. Hotelieri majú k dispozícii posledné voľné kapacity. Záujem je najmä zo strany domácich Slovákov.

Ilustračný obrázok k článku Ak ste z Liptova, na Veľkú noc sa už doma neubytujete. "Cezpoľní" nám všetko vykúpili
Zdroj: Dnes24.sk

„Prevažuje u nás slovenská klientela, väčšinou sú to hostia, ktorí sa k nám vracajú, čo si veľmi vážime. Obľubujú náš tradičný program na Veľkonočný pondelok. Ráno sú pripravení šibači, ktorí všetky žienky vyoblievajú a vyšibú korbáčom, aby boli zdravé a krásne,“ opísal jeden z majiteľov hotelov na hornom Liptove.

Pestrosť podujatí je lákadlom

Veľká noc na Liptove láka turistov rôznorodosťou. V Jasnej si budú môcť zalyžovať na zjazdovkách, kde pretekali najlepšie lyžiarky sveta, pripravený je tematický sprievodný program aj najväčšia kraslica. Sobota 26. marca bude patriť masovému zjazdu v bikinách. Ružomberské Malinô Brdo stavilo tiež na súťaživosť a na Veľkonočný pondelok pripravilo Ski memoriál Jána Gregora, lyžiarske preteky pre verejnosť aj registrovaných pretekárov.

Turisti môžu navštíviť aj liptovské akvaparky. GINO Paradise Bešeňová si pripravil tradičný jarmok, folklór aj vynášanie Murieny. V mikulášskej Tatralandii budú deti už štvrtý rok za sebou hľadať namiesto veľkonočných vajíčok zatúlané ananásy.

Deň na čerstvom vzduchu si turisti môžu vyplniť návštevou liptovskomiku­lášskej kontaktnej ZOO, ktorá láka na takmer tri stovky zvierat. Svoju kondíciu si môžu v nedeľu 27. marca vyskúšať nadšenci turistiky na XIV. ročníku Veľkonočného výstupu na dominantný vrchol nad Vlkolíncom, na tunajšie Sidorovo.

Ilustračné foto: Výstup na Sidorovo 2014

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM