TOS Rôzne

Na Slovensku sa môžete odviezť v UNIKÁTNOM aute: Cesty brázdi TAXÍK s výzorom POTKANA

Čo tak si zobrať taxík v potkaňom štýle, ktorý vezie na streche plyšového medveďa či detskú postieľku?

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku sa môžete odviezť v UNIKÁTNOM aute: Cesty brázdi TAXÍK s výzorom POTKANA
Zdroj: Instagram.com/ratvwb5

Všetko sa to začalo 11. novembra 2021, kedy majiteľ taxislužby na Orave kúpil jazdený Volkswagen Passat B5 za 300 eur. Nasledovali najprv opravy, aby bolo auto v top technickom stave a následne sa majiteľ pustil do takzvanej RATovačky.

Prečo potkan?

Čo to znamená? Ide o úpravu auta na mieru, vo výsledku by malo mať zámerne opotrebovaný hrdzavý vzhľad. Takto upraveným autám hovoria potkany, ktoré tak trochu klamu telom. Pod potkaním zovňajškom zväčša ukrývajú výborný technický stav. Majitelia podobných áut sú totiž automobiloví nadšenci, ktorí sa o svojho tátoša precízne starajú. Obzvlášť v prípade taxíka, ktorý chodí na STK každoročne.

Potkaní štýl si na Slovensku aj po celom svete získava stále viac priaznivcov, ale takýto taxík je unikát. Aj keď vo výsledku auto vyšlo jeho majiteľa na zopár tisíc eur, nemusel minúť horibilnú sumu na to, aby sa odlíšil od konkurencie.

Článok pokračuje pod fotogalériou.

Taxík, ktorý na oravských cestách rozhodne neprehliadnite
5
Galéria

Technická údržba

Ako sám vraví, pre zákazníkov sa snažil vždy priniesť niečo nové, či už vo forme hlášok z taxíka, vernostný program, bezplatnú linku či rôzne súťaže, ale toto auto rozhodne predstavuje „zmenu hry“.

Príbeh štýlového potkana zaznamenáva prostredníctvom instagramového profilu. Zaujímavosťou je, že nápady mohli posielať aj samotní sledovatelia a spolupodieľať sa na výsledku, ktorý však nikdy nebude konečný.

„Aj keď momentálne na aute nerobíme žiadne úpravy, kvôli pracovnej vyťaženosti. Len klasickú technickú údržbu,“ uviedol pre Dnes 24 majiteľ.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM