Romana Buganová Rôzne

Známa mikulášska kaderníčka radí: TOP 4 letné účesy, ktoré zvládnete za pár minút! FOTO

Leto je v plnom prúde a všetky ženy dobre vedia, že starostlivosť o vlasy je v tomto ročnom období naozaj náročná. Každý zaťažujúci účes môže naše vlasy ešte viac poškodiť. Známa liptovskomikulášska kaderníčka Ivana Chamralová vám poradí 4 tipy pre jednoduché a trendy účesy.

Ilustračný obrázok k článku Známa mikulášska kaderníčka radí: TOP 4 letné účesy, ktoré zvládnete za pár minút! FOTO
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Netreba zabúdať, že v letnom období musíme vlasom venovať špeciálnu starostlivosť. Ničí ich samotné slnko, chlórovaná voda, more. Vlasy sú oslabnuté, vzniká štiepenie a lámanie, dôležité je preto používať špeciálne prípravky. „Odporúčam veľa kondicionérov, šampónov s keratínom, či ďalšie prípravky, napríklad lesk v spreji,“ vymenúva kaderníčka z Liptovského Mikuláša Ivana Chamralová. Ako dodala, vlasy ochránite aj používaním rôznych pokrývok hlavy.

Teraz už poďme na samotné účesy, ktoré zvládnete pripraviť za pár minút.

Ponožkový drdol

Postup: Zľahka si vlasy prečešeme, prelakujeme a vypneme do klasického copu. Použijeme tzv. špongiu alebo silonkovú ponožku, ktorú nasadíme na cop. Vlasy si okolo špongie rozdelíme do fontánky a jemne obkrúcame. Napokon ich popripíname klasickými sponkami.

Rybí cop / rybia kostra

Postup: Vlasy takisto prečešeme a rozdelíme ich do dvoch častí. Pri zapletaní berieme tenké pramienky zozadu dopredu. Postup je podobný ako pri pletení klasického vrkoča, avšak miesto troch prameňov pracujeme s dvomi.

Špirálky

Postup: Vlasy prečešeme, od vrchu si vytvárame prameme zľava aj sprava. Každý prameň silno otáčame až po končeky a stočený ho pripneme na protiľahlú stranu. Od vrchu pokračujeme až ku krku rovnakým postupom. Keď máme pripnuté všetky vlasy, trošku ich popovoľujeme aby boli nadýchané a prelakujeme.

Jednoduché lokne žehličkou

Postup: Vlasy si povypíname a pripevníme na temene hlavy, prežehlíme ich pri 190˚C. Do žehličky chytíme prameň a otočíme ju, potom jemne otočenú žehličku spúšťame dole, posupujeme až kým nemáme natočené všetky vlasy. Nakoniec ich jemne prelakujeme.

FOTOPOSTUP: Vytvorte si na hlave jednoduchý trendy účes za pár minút!
18
Galéria
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM