Tomáš Batiz Správy

Žiadate o peniaze z participatívneho rozpočtu? Na TOTO si dajte pozor!

Obyvatelia Liptovského Mikuláša môžu aj tento rok požiadať o financie z particiaptívneho rozpočtu. Fantázie sa medze nekladú.

Ilustračný obrázok k článku Žiadate o peniaze z participatívneho rozpočtu? Na TOTO si dajte pozor!
Zdroj: TASR

Do 28. februára môžete požiadať mesto Liptovský Mikuláš o peniaze z participatívneho rozpočtu na svoj projekt. Uzdu svojej fantázie pri navrhovaní projektu môžete popustiť, podstatné je, aby mal projekt, na ktorý žiadate mesto o financie, prínos pre verejnosť.

Ako informuje Ján Sokolský z mikulášskej radnice, zrealizovaný musí byť ešte v roku 2019 a radnica tento rok prerozdelí na projekty navrhované obyvateľmi 25 tisíc eur.

„Návrh projektu musí byť realizovateľný na pozemku mesta, čo majú žiadatelia možnosť zistiť si na katasterportáli (www.katasterportal.sk), resp. na majetkovo-právnom oddelení mestského úradu. Ak by obyvatelia chceli predložiť nejaký návrh na realizáciu aj v areáloch mestských škôl a škôlok, sú povinní doložiť aj súhlas riaditeľa príslušnej mestskej školy,“ upozornila komunálna manažérka mesta Eva Hudecová.

Dôležité je tiež neprekročiť sumu na jeden projekt. Každý z nich je limitovaný 3750 eurami.*** „Žiadame predkladateľov návrhov projektov na striktné dodržiavanie schváleného rozpočtu na realizáciu projektu, aby sa nám nestalo, že prekročíme sumu rozpočtu na daný projekt, pretože presahovanú sumu budú musieť hradiť z vlastných prostriedkov,“*** dodala Eva Hudecová.

„Ak bude teda faktúra za realizáciu projektu presahovať schválenú výšku, budú faktúry vrátené žiadateľovi o peniaze na prepracovanie, resp. faktúru mesto uhradí len do výšky schváleného rozpočtu na príslušný projekt,“ konštatuje Ján Sokolský z radnice.

V meste tak môže na základe vašich žiadostí pribudnúť nová zeleň, posilňovne pod holým nebom či workoutové ihriská, v minulosti bolo napríklad z týchto peňazí postavené bocianie hniezdo, zrenovoval sa kríž na cintoríne v Liptovskej Ondrašovej, vznikla aj čitáreň pod gaštanmi alebo kyslíkové trasy na Háji Nicovô.

foto: Ilustračné

Pozrite si nádherné jarné fotky Liptovského Mikuláša a okolia.

FOTO: Nádherné zábery aprílového počasia v Liptovskom Mikuláši
12
Galéria
Foto: Martin Sprušanský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM