Tomáš Batiz Šport

Vlhovej nevyšiel úvodný obrovský slalom v sezóne, FOTO

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej nevyšiel štart do novej sezóny Svetového pohára.

Ilustračný obrázok k článku Vlhovej nevyšiel úvodný obrovský slalom v sezóne, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenskej lyžiarke Petre Vlhovej nevyšiel štart do novej sezóny Svetového pohára, keď ju v sobotňajšom obrovskom slalome klasifikovali predbežne neoficiálne bez bodov. V rakúskom Söldene bola po 1. kole ma na 19. pozícii, no v druhej jazde po dobrom medzičase spravila veľkú chybu a vyšla mimo línie.

Jej výkon s celkovým mankom 16,05 s na víťaznú Francúzku Tessu Worleyovú ju zaradil na 29. priečku, ale nadlimitný odstup jej znemožnil získať body. Worleyová slávila svoj dvanásty triumf kariéry v pretekoch SP, druhá skončila Talianka Federica Brignoneová (+0,35) a tretia bola Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,94).

Vlhová vyšla predpoludním na trať so štartovým číslom 15, po odjazdení prvej tridsiatky figurovala na 17. priečke, neskôr klesla ešte o dve s mankom 2,62 sekundy na vedúcu Brignoneovú. Najviac stratila medzi prvým a druhým medzičasom, po ktorom už zaostávala o dve sekundy. Pretekárky mali problém s viditeľnosťou, štart prvého kola posunuli nižšie a skrátili trať.

„Nie som spokojná, pretože hneď od štartu som spravila chyby, ktoré ma stáli čas. Vyviedlo ma to z rytmu, nebolo to ideálne, ani keď som vchádzala do strminy. Trať sa rozbíja každou pretekárkou,“ uviedla Vlhová v cieľových priestoroch.

Liptáčka ďalej pokračovala v hodnotení trate: „Vôbec sme nevideli pod nohy, buď príde nejaká jama, ktorá nás rozhodí, alebo nejaké hrby, takže strmina je veľmi ťažká. Možno preto tam všetky strácali, tá časť je veľmi ťažká, spodok už je dobrý,“ dodala Vlhová.

Druhú jazdu za lepších podmienok Vlhová odpichla dôrazne a chytila dravý rytmus. V strmej strednej časti jej namerali náskok 2 stotín, ktorý ju držal v hre o prvú desiatku. Lenže doľava naklopená brána s úzkym nájazdovým priestorom ju rozhodila, na klzkom povrchu jej ušla spodná lyža a hoci sa vyhla 24-kovým hodinám, musela si to späť nad bránku vyšliapať a do cieľa prišla viac-menej exhibične.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM