Tomáš Batiz Rôzne

Veľký deň mikulášskych gymnazistov na FOTKÁCH: Skladali skúšku dospelosti, čo bolo najväčším strašiakom?

Plné chodby prešľapujúcich študentov s papiermi v rukách. Niektorí maturanti to už majú za sebou, iných ešte čakajú posledné predmety. My sme sa maturantov pýtali, čoho sa najviac báli, či ako plánujú úspech za zeleným stolom osláviť.

Ilustračný obrázok k článku Veľký deň mikulášskych gymnazistov na FOTKÁCH: Skladali skúšku dospelosti, čo bolo najväčším strašiakom?
Foto: Tomáš Batiz

Definitívna bodka za štúdiom na strednej škole je ústna maturita. Jej neklamnými znakmi sú pekne oblečení mladí ľudia so zelenými stužkami, ktorých v tieto májové dni môžeme stretnúť aj v uliciach nášho mesta. Viacerí študenti svoju skúšku už spravili, niektorých ešte čakajú posledné predmety.

Bála sa najviac dejepisu

Maturitný kolotoč začal už v pondelok ústnou skúškou z dejepisu, ktorý bol veľkou výzvou pre študentku Martinu, ktorá to nakoniec zvládla na výbornú. „Najviac som sa bála dejepisu, ktorému som venovala podstatne viac času ako ostatným predmetom. Nakoniec to dopadlo všetko veľmi dobre a aj samotné maturity mi pripadali celkom ľahké,“ povedala Martina z mikulášskeho gymnázia, ktorá svoje samé jednotky poriadne oslávi. „No vidím to na celý víkend,“ dodala.

Najväčšia výzva čakala známeho hokejistu Michala Kabáča, ktorý na istý čas vymenil hokejovú výstroj za knihy. „Najväčší stres som mal z biológie, ale dáko som to zvládol,“ zhodnotil Kabáč, ktorého mikulášska verejnosť pozná hlavne z účinkovania v mestskom hokejovom klube.

Počas roka bojoval s angličtinou

Povinnosťou študentov bolo aj tento rok maturovať aspoň z jedného cudzieho jazyka. Gymnazista Leo sa rozhodol pre angličtinu, ktorá ho stresovala celý štvrtý ročník. „Najviac som sa bál angličtiny, ale nakoniec odpoveď hodnotím veľmi úspešne a pozitívne vzhľadom na to, že som nebol najlepší študent počas štúdia. S výsledkom som ale spokojný,“ zhodnotil.

FOTO: Pozrite si foto z maturity v mikulášskom gymnáziu
5
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM