Tomáš Batiz Správy

Veľká zmena v mikulášskej autobusovej doprave: Prečo k nej došlo?

V Liptovskom Mikuláši došlo k zmene v cestovnom poriadku. Na nové odchody autobusov sa pripravte vopred, aby ste neostali zaskočení.

Ilustračný obrázok k článku Veľká zmena v mikulášskej autobusovej doprave: Prečo k nej došlo?
10
Galéria
Foto: Slávka Kellová

Od 11. decembra sú v platnosti nové cestovné poriadky mestskej a prímestskej autobusovej dopravy. „Dôvodom, prečo požiadalo mesto o zmeny, je lepšia časová nadväznosť autobusov k železničným spojom. Niektoré trasy spojov sú presmerované, iné trasy sú predĺžené podľa požiadaviek obyvateľov,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Podobné zmeny sa vykonávajú každoročne. Dôvodom je menenie odchodov vlakových spojov. „Oslovili sme aj poslancov, niektorí z nich nám poslali podnety od obyvateľov, ktoré sme sa snažili zapracovať do nových zmien,“ skonštatoval Gabriel Lengyel, vedúci odboru dopravy a životného prostredia na Mestskom úrade v Liptovskom Mikuláši.

Zmeny v Mikuláši privítajú cestujúci prímestskej linky z Demänovskej doliny do Liptovského Mikuláša. Odchod spoja o 11.00 h sa posúva o päť minút neskôr tak, aby ostal zachovaný prestup na vlak.

Nové cestovné poriadky mestskej hromadnej dopravy nájdete vo fotogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM