Tomáš Batiz Správy

V Iľanove zasnežujú zjazdovku: Lyžovať sa bude aj túto zimu zadarmo!

Obyvatelia Liptovského Mikuláša si budú môcť aj tento rok zalyžovať zadarmo. Stredisko v Iľanove už zasnežujú.

Ilustračný obrázok k článku V Iľanove zasnežujú zjazdovku: Lyžovať sa bude aj túto zimu zadarmo!
Zdroj: TASR

Niekoľkodňové treskúce mrazy a výdatné snehové zrážky prajú najmä lyžiarskym strediskám. Na spustenie lyžiarskej sezóny sa začali v tomto týždni všemožne pripravovať aj v liptovskomi­kulášskej mestskej časti Iľanovo. Tamojší lyžiarsky vlek budú môcť opäť bezplatne využívať obyvatelia Liptovského Mikuláša. Dohodli sa na tom predstavitelia radnice a iľanovskej telovýchovnej jednoty.       

„Prevádzkovateľ začal podľa našich informácií so zasnežovaním zjazdoviek. V prípade, že počasie dovolí začať lyžiarsku sezónu, obyvatelia nášho mesta si v Iľanove zalyžujú bezplatne. Platia pritom rovnaké pravidlá ako vlani,“ povedala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Potrebné je podľa nej len preukázať sa občianskym preukazom. Radnica dlhodobo podporovala prevádzku vleku na najväčšom sídlisku Podbreziny sumou 13.000 eur. Vlani sa s predstaviteľmi strediska nedohodli na výške dotácie, preto mesto pre obyvateľov zabezpečilo bezplatné lyžovanie v Iľanove. “Dotácia vo výške 10.000 eur bude zaplatená až vtedy, keď bude stredisko sprístupnené verejnostosti na lyžovanie,” dodala Čapčíková.

Lyžiarske stredisko v Iľanove má dĺžku 350 metrov, od Liptovského Mikuláša je vzdialené približne štyri kilometre. Zjazdovka je umelo zasnežovaná, k dispozícii je aj osvetlenie.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM