Tomáš Batiz Rôzne Rôzne

Svetelná výzdoba je ešte stále v uliciach mesta: TOTO je dôvod!

Od konca Vianočných sviatkov už ubehla dlhá doba. Námestie v Liptovskom Mikuláši ešte stále púta pozornosť svojou svetelnou výzdobou.

Ilustračný obrázok k článku Svetelná výzdoba je ešte stále v uliciach mesta: TOTO je dôvod!
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Námestie v Liptovskom Mikuláši pripomína ešte stále obyvateľom vianočnú atmosféru. Svetelná výzdoba, ktorá zažila premiéru práve minulý rok pred sviatkami, púta na seba pozornosť aj v týchto dňoch. „Je to hra farieb a svetla s dominantnou postavou Mikuláša pri kostole na Námestí osloboditeľov. Pri fontáne pribudnú snehové gule s fleš prvkom, nebudú chýbať trblietajúce sa cencúle či stromy nasvietené girlandami LED diód na južnom priečelí župného domu,“ informoval o výzdobe koncom minulého roka primátor Ján Blcháč.

Vedenie mesta nestiahlo svetelnú výzdobu cielene. „Zimná výzdoba nebola doposiaľ demontovaná z dôvodu blížiacej sa veľkej športovej udalosti. Má skrášliť pochmúrne tmavé večery pre jej návštevníkov. Blíži sa totiž Svetový pohár v alpskom lyžovaní žien, ktorý priláka aj do centra nášho mesta veľa turistov. Aby sme mesto pre nich oživili a spríjemnili jeho vzhľad, ponechali sme zimnú výzdobu až do konania tejto športovej akcie," informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Svetelná výzdoba sa po Vianočných sviatkoch opäť rozsvieti v prvý marcový víkend, aby spríjemnila atmosféru mikulášskeho námestia návštevníkom Svetového pohára, ale aj samotným obyvateľom mesta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM