Tomáš Batiz Správy

Snehová nádielka teší lyžiarov: Kedy otvoria lyžiarske strediská pri Mikuláši?

Husté chumelica a čerstvá nádielka snehu teší hlavne lyžiarov. V Jasnej budú otvárať sezónu 2016/2017.

Ilustračný obrázok k článku Snehová nádielka teší lyžiarov: Kedy otvoria lyžiarske strediská pri Mikuláši?
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Tohtoročnú novembrovú snehovú nádielku síce potrápilo náhle oteplenie, ale už posledných pár dní sa v horských strediskách ochladilo o 15–20 ̊C a mrazivé teploty spolu s intenzívnym snežením pomohli znovu naštartovať technické zasnežovanie. V sobotu 3. decembra v Jasnej vypukne otvorenie zimnej sezóny pod názvom Winter Music Opening – World Cruise Edition.

„Lyžiarske stredisko Jasná štartuje otvorenie sezóny prvou lyžovačkou už v sobotu 3. decembra, kedy budú v prevádzke na severnej strane modré zjazdovky Turistická (č 5), Lúčky (č 14), Biela Púť (č 13) a na južnej strane červené zjazdovky Slnečná (č 31) a Tréningová (č 31a) a ich príslušné lanovky,“ povedala Zuzana Fabianová, hovorkyňa TMR.

Ako Fabianová ďalej dodala, vysneženie a otváranie zjazdoviek závisí od vhodného počasia, zatiaľ sa predpokladá, že v sobotu bude na Chopku otvorených takmer 7 km zjazdoviek od nadmorskej výšky cca 1 480 m n.m smerom nižšie.

Otvorenie závisí od počasia

V lyžiarske stredisko Žarce v Pavčinej Lehote chce otvoriť sezónu ešte do konca tohto roka. Všetko závisí od počasia. „Chceli by sme otvoriť na Vianoce, ale všetko to závisí ešte od počasia,“ Ján Šebo, vedúci strediska Žiarce. Práve stredisko, ktoré sa nachádza v Pavčinej Lehote ešte minulú sezónu ponúklo lyžovačku na troch zjazdových tratiach o celkovej dĺžke 1 130 m. Každoročne sú v prevádzke dva lyžiarske vleky, pričom v detskej lyžiarskej škôlke sa nachádza jeden lanový vlek.

Rovnaká situácia panuje aj v Závažnej Porube. „Stredisko by sme chceli pravdepodobne otvoriť 10. decembra, ale to ešte závisí od snehových podmienok,“ skonštatoval Rastislav Mašlonka, vedúci strediska Opalisko.

Zúčastníte sa otvorenia lyžiarského strediska?

Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM