Správy

Riešenie dopravy v Liptovskej Ondrašovej? Investor chce vybudovať okružnú križovatku

Predstavitelia mesta si sadli za stôl stretli so zástupcami investora, ktorý plánuje postaviť obchodné centrum s viacerými prevádzkami.

Ilustračný obrázok k článku Riešenie dopravy v Liptovskej Ondrašovej? Investor chce vybudovať okružnú križovatku
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Komplikovanú dopravnú situáciu v blízkosti obchodného reťazca v liptovskomi­kulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová by mohla vyriešiť okružná križovatka. Predstavitelia radnice sa v stredu stretli so zástupcami investora, ktorý plánuje postaviť v tejto časti mesta obchodné centrum s viacerými prevádzkami. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Dopravno-inžiniersky prieskum

Retail park by mal vyrásť na nevyužitej ploche za čerpacou stanicou po pravej strane cesty druhej triedy z Liptovskej Ondrašovej smerom do mesta.

„Potešilo nás, že investor už v prípravnej fáze rieši nielen napojenie svojho centra, ale aj okolitých firiem na cestu druhej triedy formou kruhového objazdu. K príprave pristupuje seriózne, o čom svedčí, že si už dal vypracovať dopravno-inžiniersky prieskum. Ten hovorí o počtoch vozidiel, ktoré miestom prechádzajú,“ poznamenal viceprimátor Ľuboš Trizna.

Bezpečnejšia lokalita

Podľa Triznu by vybudovanie okružnej križovatky výrazne prispelo k bezpečnosti v lokalite. Zdôraznil, že zo strany mesta zaznela aj požiadavka na vybudovanie autobusovej zastávky.

„Verím, že sa táto investícia podarí zrealizovať a motoristi sa tak v budúcnosti vyhnú kolíznym situáciám, ktoré v lokalite vznikajú,“ doplnil viceprimátor.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM