Tomáš Batiz Futbal Správy

Rekonštrukcia Tatranu je hotová, prezident klubu Mikušiak: Máme štadión na úrovni! FOTO

Na futbalovom štadióne v ostatných dňoch ukončili rozsiahlu rekonštrukciu. Nový futbalový stánok v Okoličnom je už plne funkčný a skolaudovaný.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Tatranu je hotová, prezident klubu Mikušiak: Máme štadión na úrovni! FOTO
8
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Práce na rekonštrukcii trvali približne trištvrte roka. Zhotoviteľ postavil novú administratívnu budovu, v ktorej sídli sekretariát, celé zázemie klubu a šatne s ošetrovňami. Ďalej sa vybudovala nová západná a východná tribúna. Nová je aj svetelná tribúna, zavlažovanie trávnika a sociálne zariadenia. Kapacita štadióna je 1626 miest.

"Teším sa, že mestský štadión poslúži nielen širokej futbalovej základni, fanúšikom, ale stane sa aj obľúbeným miestom na organizáciu rôznych podujatí, pretože skoro 1700 miest na sedenie sa dá využiť aj marketingom mesta,“ vyjadril nádej primátor Ján Blcháč.

Radosť v MFK Tatran

Celým projektom žil aj prezident Mestského futbalového klubu Tatran Milan Mikušiak: „Počas štvrťstoročia, čo som pri mikulášskom futbale, sme sa snažili zlepšovať zázemie klubu. Nikdy to však nebolo až v takomto rozsahu. Teraz si môžeme povedať, že máme štadión na úrovni a máme byť na čo hrdí. Je to krásny stánok.“

Štadión ako darček k výročiam

Tento rok si futbal v Liptovskom Mikuláši pripomína 10. výročie od postupu do druhej najvyššej slovenskej súťaže. „Išlo vtedy o historický úspech, naši futbalisti prešli razom z amatérskych podmienok na profesionálnu úroveň. Mikuláš sa tým výrazne dostal na futbalovú mapu krajiny. Zároveň musím vyzdvihnúť, že futbalisti po celých desať rokov súťaž udržali,“ uviedol vtedajší prezident MFK, dnes viceprimátor Rudolf Urbanovič.

Okrem toho klub v tomto roku oslavuje 85. výročie založenia. „Sme radi, že oslavy budú mať aj vďaka novému stánku dôstojnú úroveň a prispeje k tomu aj zápas s Viktoriou Plzeň, ktorý máme v pláne odohrať 22. júna,“ dodal Milan Mikušiak.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM