Správy

PUMA pri Liptovskom Mikuláši? Mesto upozorňuje obyvateľov, odchytový tím v akcii!

V mestskej časti Liptovského Mikuláša sa má údajne pohybovať čierna mačkovitá šelma. Upozorňuje na to mesto na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku PUMA pri Liptovskom Mikuláši? Mesto upozorňuje obyvateľov, odchytový tím v akcii!
Zdroj: unsplash.com

V okolí mestskej časti Vitálišovce v Liptovskom Mikuláši sa má pohybovať nebezpečné zviera. Obyvateľ ho identifikoval ako čiernu pumu alebo jaguára. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Mestská polícia prostredníctvom rozhlasu informovala obyvateľov okolitých mestských častí, aby sa nevzďaľovali z obytných zón až do času odchytu zvieraťa.

Čierna mačkovitá šelma

Ráno o 6.30 h telefonoval na mestskú políciu obyvateľ z mestskej časti Vitálišovce, že pri venčení sa jeho pes zvláštne správa a nezvyčajne vrčí. Obzrel sa preto smerom, na ktorý sa sústredil jeho pes, a zbadal na blízkom kopci veľkú čiernu mačkovitú šelmu,“ priblížila hovorkyňa.

Obyvateľov mesto informovalo o pohybe šelmy aj prostredníctvom sociálnych sietí.Príslušníci mestskej polície vyrozumeli aj štátnu políciu. Informovali starostov okolitých obcí, aby skontaktovali svoje poľovné združenia, členom poľovných združení komunikovali informáciu o možnom pohybe šelmy,“ dodala Čapčíková.

Odchytový tím v akcii

Kontaktovali aj odchytový tím Štátnej ochrany prírody SR a riaditeľa Tatranského národného parku. U majiteľa blízkej kontaktnej zoo zistili, že im nechýba žiadne zviera. „Aktuálne miesto posledného videnia pri Vitálišovciach monitorujú dve hliadky mestskej polície,“ ubezpečila Čapčíková.

Foto: Ilustračné

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM