Tomáš Batiz Správy

Problematické parkovanie na Podbrezinách: Nové parkovacie miesta pribudnú na tejto ulici

Najväčšie mestské sídlisko na Podbrezinách sa už dlhšie trápi s parkovaním. Nové miesta potešia obyvateľov hornej časti Podbrezín.

Ilustračný obrázok k článku Problematické parkovanie na Podbrezinách: Nové parkovacie miesta pribudnú na tejto ulici
Zdroj: www.michalpaska.sk

Obyvatelia Podbrezín musia každodenne riešiť otázku, kde zaparkovať svoje auto. Touto problematikou sa radnica pravidelne a intenzívne zaoberá. V minulom roku oprášili projekt Regenerácia sídliska Podbreziny, v rámci ktorého má najväčšom sídlisku vzniknúť stovka parkovacích miest. “Celý projekt revitalizácie sídliska má viac ako 100 stavebných objektov a pri plnej realizácii tohto projektu dôjde k výstavbe viac ako 600 parkovacích miest,” vysvetľoval Ján Sokolský z mestského úradu.

Jabloňová ulica

Nové parkovacie miesta potešia obyvateľov Jabloňovej ulice, ktorá sa nachádza na hornej časti sídliska. „V týchto dňoch sme začali s budovaním vyše 20 parkovacích miest na Jabloňovej ulici,“ priblížil Gabriel Lengyel z radnice. Podľa ktorého práce potrvajú do mája.

Pri Tatrane

Ďalšie parkovacie miesta, ktoré by riešili túto problematiku pravdepodobne vzniknú v blízkosti futbalového štadióna MFK Tatran Liptovský Mikuláš. V rámci rekonštrukcie, ktorú mestskí poslanci v uplynulých dňoch schválili, by mohlo vzniknúť ďalších 50 miest na parkovanie. Situáciu s parkovaním by tiež mohla zlepšiť výstavba parkovacieho domu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM