Tomáš Batiz Správy

Prípravy na sezónu pokračujú: Hokejistov podporila aj radnica

Príprava na ďalšiu hokejovú sezónu je v plnom prúde. Na poslednom mestskom zastupiteľstve schválili poslanci finančný príspevok, ktorý by mal prispieť k zlepšeniu v nasledujúcej sezóne.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy na sezónu pokračujú: Hokejistov podporila aj radnica
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Hokejový klub MHK 32 Liptovský Mikuláš sa po vypadnutí z najvyššej súťaže snaží o návrat už niekoľko rokov. Liptáci vstupujú do sezóny aj tentoraz s veľkým odhodlaním a s ambicióznym pomýšľaním na najlepšie priečky. „Určite chceme aj tento rok zabojovať najlepšie ako vieme, ale všetko ukáže až samotná sezóna,“ povedal Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Dopomôcť k dobrým výkonom sa snaží aj mikulášska radnica, ktorá by postup do najvyššej súťaže s radosťou privítala. „Mestskí poslanci schválili navýšenie ročnej dotácie a rozšírenie jej účelu pre MHK 32 o 30-tisíc eur. Peniaze sú určené na dofinancovanie nákladov. Súvisia so splnením stanovených cieľov v sezóne – dosiahnutie umiestnenia na popredných priečkach prvej hokejovej ligy,“ vyjadril sa Ján Sokolský, referent kancelárie vedenia meste Liptovský Mikuláš.

„Táto podpora nás teší a budeme sa ju snažiť, čo najlepšie zúžitkovať,“ vyjadril sa Droppa z hokejového klubu.

Mesto k tomuto rozhodnutiu dospelo aj kvôli doterajšej úspešnej reprezentácii mesta. „Klub zároveň dobre reprezentoval aj samotný Liptovský Mikuláš. V predošlých rokoch dostával klub podporu od mesta v porovnateľnej výške,“ dodal na záver Ján Sokolský z vedenia mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM