Tomáš Batiz Rôzne

Petra Vlhová ako ju nepoznáte: Nižšieho partnera by som vedľa seba mať nemohla!

Liptáčku Petru Vlhovú netreba špeciálne v našom meste predstavovať. V rozhovore sa však o 20-ročnej rodáčke z Liptovského Mikuláša dozviete zaujímavé veci, o ktorých ste predtým vôbec netušili.

Ilustračný obrázok k článku Petra Vlhová ako ju nepoznáte: Nižšieho partnera by som vedľa seba mať nemohla!
Zdroj: TASR

Počas Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej vás obliekli do krásnych šiat a profesionálne nalíčili. Ako ste sa cítili v inej ako športovej úlohe?

„Je pravda, že v športovom sa cítim lepšie. S tými šatami nie som príliš kamarátka, no keď je nejaká možnosť alebo príležitosť obliecť si tie šaty, rada si ich oblečiem, ale nie je to každý deň“

O športovcoch je známe, že radi a pomerne dosť jedia. Aký máte vzťah k vareniu, skúšali ste už niekedy pripraviť nejaké zložitejšie pokrmy?

„Skúšala, ide mi to celkom fajn a postupne sa učím variť, aj keď toho času nie je teraz veľa. Mám však upravenú stravu, tak sa snažím variť si špeciálne jedlá. Do života sa postupne učím a myslím si, že mi to ide celkom fajn“.

Ako sa vyrovnávate s neúspechom po nevydarených pretekoch? Emóciám sa očividne nie vždy dokážete ubrániť a občas sa na tvári objaví aj slza…

„Dá sa povedať, že ma to hnevá po pretekoch ešte nejaké dve-tri hodinky, možno ešte večer, ale potom sa už snažím na to nemyslieť. Potom už je nový deň, nová šanca, budem mať ďalšie preteky. To čo bolo, bolo a treba sa

Vysokou postavou vzbudzujete rešpekt nielen u súperiek, ale aj u mnohých mužov. Vedeli by ste si po svojom boku predstaviť nižšieho partnera?

„To určite nie, pretože mne to strašne vadí“.

Svetový pohár sa po vyše troch desaťročiach vrátil do Jasnej, ktorá je vaším domovským strediskom. Aké to boli pocity postaviť sa na štart pred preplneným publikom, ktoré malo veľké očakávania?

„Bol to špeciálny moment. Aj ma to hnalo dopredu, no zároveň som trochu cítila zodpovednosť, že najmä pre tých ľudí musím urobiť nejaký super výsledok. Druhé kolo mi síce nevyšlo podľa predstáv, ale myslím si, že to dopadlo dobre a že fanúšikovia boli spokojní“.

Máte medzi súperkami na svahu aj nejakú skutočnú kamarátku alebo ide o čisto profesionálny vzťah?

„Asi najlepšie, samozrejme, vychádzam s Veronikou, ale myslím si, že je to také kamarátstvo, že sa porozprávame, povieme si ako sa máme, niečo o živote, ale nedá sa povedať, že by sme boli nejaké super kamarátky s niekým, to nie. Každá baba je však super a máme tam dobré vzťahy“.

Ako často zvyknete siahnuť po mejkape a líčidlách?

„Nekamarátim sa s týmto vôbec, ja sa vôbec nemaľujem, iba keď idem na nejaký večer, alebo keď to skutočne treba, ale inak sa s tým veľmi nekamarátim“.

Nie je tajomstvo, že adrenalín vám je blízky a nedávno ste si bola zalietať v liptovskom veternom tuneli, ktorý už o niekoľko dní čakajú Majstrovstvá Slovenska s tunelovom lietaní. Zvyknete niekedy uletieť aj v bežnom živote?

„Myslím si, že každý človek raz padne a potom zase stúpa. Záleží len na tom, ako človek k tomu pristúpi a ako sa s tým vysporiada. Ja som zatiaľ na dobrej úrovni a nič iné neriešim“.

Zdroj: Visit Liptov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM