Tomáš Batiz Šport

Petra Vlhová (21) po siedmom mieste v slalome: S víkendom som spokojná

Liptáčka Petra Vlhová má za sebou ďalší Svetový pohár. V talianskom Sestriere skončila na siedmom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Petra Vlhová (21) po siedmom mieste v slalome: S víkendom som spokojná
Zdroj: TASR

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová v nedeľu opäť excelovala v slalome Svetového pohára a opäť pred Slovenkou Veronikou Velez-Zuzulovou. Suverénna šampiónka hustých bránok slávila v talianskom Sestriere svoje 23. víťazstvo v pretekoch SP s náskokom sekundy a 9 stotín. Druhá Slovenka Petra Vlhová skončila na 7. priečke.

Po prvkom kole štvrtá

Vlhová nemala takú čistú jazdu ako jej krajanka, najmä v hornej polovici boli niektoré jej oblúky neisté, ale skvelou technikou a schopnosťou vygradovať tempo jazdy sa udržala v hre o triumf v treťom slalomovom podujatí zimy.

Zuzulová dominovala

Lenže hoci v druhom kole zašla 21-ročná Vlhová technicky takmer bezchybne, nedokázala atakovať bránky ako Holdenerová a zaradila sa priebežne na štvrtú priečku. Zato 32-ročná Zuzulová dupla na plyn a v hornej časti dominovala. Krok s veľkou favoritkou držala aj v strednom úseku, ale dole opäť ako často predtým stratila, hoci v jej jazde nebolo badať žiadnu neistotu. Lenže tam práve Shiffrinová zabrala a ako zvyčajne gradovala svoj výkon do výrazného náskoku.

„Víkend bol úspešný. Bodovala som a to je dôležité, aj keď vždy to môže byť lepšie. Mrzí ma, že som v 2. kole klesla. Išla som opatrnejšie, ale už to neriešim, sústredím sa na ďalšie preteky.“

Shiffrinová je na čele celkového poradia celého SP i slalomu. Velez-Zuzulová vo všeobecnej klasifikácii poskočila na 8. priečku a Vlhová je desiata, keď nedosiahla také prenikavé výsledky ako jej krajanka, ale štartuje v dvoch disciplínach a bodovala vo všetkých šiestich štartoch zimy SP. Velez-Zuzulová si upevnila druhé miesto v renkingu svetového slalomu a vo svojej kariére nazbierala už 62 umiestnení v prvej desiatke pretekov SP, z toho 27 pódiových. Vlhová má v top 10 na konte jedenásť zásahov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM