Tomáš Batiz Správy

Oslavy oslobodenia Mikuláša: Pozrite si FOTO priamo z diania

V centre Liptovského Mikuláša sa uskutočnili oslavy oslobodenia. Tie napísali už svoje 73. pokračovanie.

Ilustračný obrázok k článku Oslavy oslobodenia Mikuláša: Pozrite si FOTO priamo z diania
8
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

V slávnostnom duchu sa v centre mesta a na Háji uskutočnili oslavy 73. výročia oslobodenia Liptovského Mikuláša. Obyvatelia, predstavitelia radnice, Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov či Akadémie ozbrojených síl boli pri pietnom akte kladenia vencov ku pamätníku vojakom Červenej armády na Námestí osloboditeľov.

Atmosféru podčiarkol promenádny koncert Mestského dychového orchestra. „Od konca vojny žijeme v našom mestečku vyše 26 tisíc dní v mieri. Sloboda je veľký dar a verím, že bude sprevádzať nielen nás, ale aj ďalšie generácie po nás,“ uviedol v príhovore primátor Ján Blcháč. Podpredseda Žilinského samosprávneho kraja Peter Dobeš upozornil, že vojnové cintoríny sú pre nás dodnes mementom.

„Oslobodzovacie boje v Liptove patrili k najťažším na našom území,“ zhodnotil Dubeš.

Predstaviteľ Veľvyslanectva Ruskej federácie v Slovenskej republike Andrej Šabanov vo svojom vystúpení poďakoval za dôstojné spomienkové slávnosti a tiež za starostlivosť o hroby padlých vojakov. Kladením vencov a vystúpením spevokolu pokračoval pietny akt symbolicky na Háji. Významné podujatie pre naše mesto vám približujeme vo fotogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM