Tomáš Batiz Správy

Očakávaná rekonštrukcia v Ondrašovej: Oprava hlavného ťahu uzatvorí cestu

Rekonštrukcia cesty v Liptovskej Ondrašovej je v plnom prúde.

Ilustračný obrázok k článku Očakávaná rekonštrukcia v Ondrašovej: Oprava hlavného ťahu uzatvorí cestu
Zdroj: Dnes24.sk

V mestskej časti Liptovská Ondrašová sa pracuje na výmene asfaltu na hlavnom ťahu. V krátkom čase je to už druhá inovácia v danom úseku, po tom čo cestári pred pár dňami vybudovali stredový ostrovček, kvôli nepriehľadnej križovatke.

„V Liptovskej Ondrášovej momentálne prebieha rekonštrukcia poškodenej cesty, do ktorej investujeme približne 11-tisíc eur. V prípade priaznivého počasia by práce mali trvať maximálne do konca augusta,“ skonštatovala Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Uzatvorená cesta

Pre roziahle práce bude už v stredu 9. augusta uzavretá cesta v Liptovskej Ondrašovej (od križovatky s cestou II/584) v smere do Bobrovca. Obchádzková trasa bude vedená pre tento smer po Ružičkovej a Mincovej. V smere do Liptovského Mikuláša bude cesta III/2321 prejazdná. „Doprava bude organizovaná prostredníctvom prenosného dopravného značenia a prostredníctvom príslušníkov štátnej polície, ktorí budú dohliadať na situáciu najmä v križovatke s cestou II/584. Kvôli zabezpečeniu plynulosti cestnej premávky žiadame obyvateľov Ružičkovej a Mincovej, aby počas stredy neodstavovali svoje vozidlá na týchto uliciach,“ informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš.

Potrebná inovácia

Podľa Ľuboša Triznu, poslanca za mestskú časť Liptovská Ondrašová, bola inovácia viac ako potrebná. „Som nesmierne rád, že župa našla financie na rekonštrukciu tohto úseku, ktorý bol roky v havarijnom stave. Verím, že rekonštrukcia poteší nie len domácich, ale aj ľudí zo susedných dedín, ktorí denne tento úsek využívajú.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM