Tomáš Batiz Správy

Obdivuhodný čin mikulášskych študentov: Toto si jednoznačne zaslúži palec hore

V Liptovskom Mikuláši je množstvo ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Príkladom sú aj mladí študenti z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Obdivuhodný čin mikulášskych študentov: Toto si jednoznačne zaslúži palec hore
Zdroj: Dnes24.sk

Manželia Perašínovci, študentka mikulášskej Strednej zdravotníckej školy si získali priazeň Rady mládeže Žilinského kraja Za aktívne občianstvo a ľudskosť 2017.

Rebeku Babinskú, študentku druhého ročníka zdravotníckej školy, ocenili v kategórii Top čin ľudskosti. Dôvodom bol počin študentov odboru zubný asistent, ktorí sa rozhodli anonymne vyzbierať peniaze pre chlapca zo školy vo veľmi zlej finančnej situácii.

V rovnakej kategórii sa dostalo uznania aj Viere a Pavlovi Perašínovcom, ktorí sú dlhé roky známi najmä pomocou ľuďom bez prístrešia a v núdzi. „Cez sebaobetovanie pomáhajú celým skupinám, ale aj jednotlivcom, ktorým poskytujú materiálnu pomoc. Svoje aktivity realizujú so združením YMCA, charitami, červeným krížom či mikulášskou radnicou,“ skonštatoval Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta.

Uznanie v kategórii top starosta/primátor za aktívne občianstvo a ľudskosť sa dostalo aj mikulášskemu šéfovi radnice Jánovi Blcháčovi. Založil nadáciu a združenie, ktoré podporujú mládež v oblasti športu, kultúry, vzdelania a sociálnych záležitostí. „Prostredníctvom nadácie a občianskeho združenia podporil napríklad sociálne slabú rodinu bez otca, v ktorej dve deti (Filip 12 rokov, Emi 7 rokov) žili najmä v zimnom období v neľudských podmienkach, pretože staré okná v byte prefukovali a niektoré sa dokonca nedali ani zatvoriť. Finančne podporil aj rodinu chorého dievčatka, ktorého mama vzhľadom na diagnózu dcérky (rakovina) nemohla chodiť do práce,“ dodáva Sokolský z vedenia mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM