Tomáš Batiz Rôzne

Neďaleko Liptovského Mikuláša sa bude rekonštruovať: Opravy sa dočkal Petranský most

Dôležitá dopravná tepna, ktorá spája Liptovský Hrádok s Liptovským Petrom, ale je aj prístupovou cestou k diaľnici, sa dočká obnovy. Viac ako 70-ročný most ponad rieku Belá by mali zrekonštruovať ešte v priebehu tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Liptovského Mikuláša sa bude rekonštruovať: Opravy sa dočkal Petranský most
Zdroj: TASR

Od roku 1941, kedy Petranský most postavili sa na ňom nerobili žiadne zásadné opravy. Podľa primátora mesta Liptovský Hrádok Branislava Trégera predstavuje most z bezpečnostného hľadiska veľké riziko. „Denne tadiaľto prejde v priemere 2200 áut, z toho väčšina sú kamióny naložené drevom. Sú to ťažké autá, ktoré most veľkou mierou zaťažujú a tým pádom aj narúšajú,“ povedal pre TASR.

Rekonštrukcia mosta si podľa Trégerových slov vyžiada investíciu vo výške 1,5 milióna eur. V plnej výške ju uhradí Žilinský samosprávny kraj (ŽSK). Zabezpečiť opravu je však veľmi dôležité, pretože most je jediné priame cestné spojenie Liptovského Petra s Liptovským Hrádkom. Denne ho využíva školopovinná mládež, ľudia dochádzajúci za prácou, či turisti smerujúci do Tatier.

Projekt na rekonštrukciu je už spracovaný, vydané je aj stavebné povolenie. V najbližšej dobe začne prebiehať aj verejné obstarávanie. Rekonštrukcia by mala byť ukončená do konca roka 2016.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM