Tomáš Batiz Správy

Na Podbrezinách sa vybudujú nové parkovacie miesta: Vieme koľko ich pribudne!

Obyvateľov najväčšie mikulášskeho sídliska už niekoľko rokov trápia problémy s parkovaním. Celý tento problém sa rozhodla riešiť mikulášska radnica, ktorá prišla s novým projektom.

Ilustračný obrázok k článku Na Podbrezinách sa vybudujú nové parkovacie miesta: Vieme koľko ich pribudne!
Zdroj: Dnes24.sk

Vedenie mesta Liptovský Mikuláš reaguje na dlhoročný problém s parkovaním na najväčšom mikulášskom sídlisku. V rámci projektu Regenerácia sídliska Podbreziny vybuduje nové parkovacie miesta. “Projektová dokumentácia regenerácie sídliska Podbreziny bola spracovaná v roku 2008 a je na ňu vydané aj územné rozhodnutie z roku 2010. K takémuto riešeniu sa pristúpilo preto, aby sa komplexne spracovala možnosť výstavby parkovacích plôch na celom sídlisku, pričom každá parkovacia plocha je samostatný stavebný objekt,” informuje Ján Sokolský, referent kancelárie vedenia mesta.

Celkovo pribudne až 600 parkovacích miest

Na sídlisku Podbreziny by v rámci nového mestského projektu malo dokopy pribudnúť až 600 nových parkovacích miest, ktoré by aspoň čiastočne zmiernili problém s narastajúcou automobilizáciu v Liptovskom Mikuláši. “Celý projekt revitalizácie sídliska má viac ako 100 stavebných objektov a pri plnej realizácii tohto projektu dôjde k výstavbe viac ako 600 parkovacích miest,” vysvetľuje Sokolský z mestskej radnice.

“Následne podľa priorít a finančných možností sa realizujú a aj naďalej budú realizovať jednotlivé stavebné objekty," objesňuje Ján Sokolský z vedenia mesta.

Rekonštruovať sa bude z vlastných zdrojov

Celý projekt sa pravdepodobne bude financovať z vlastného mestského rozpočtu. “Zdroje s najväčšou pravdepodobnosťou budú vlastné, nakoľko momentálne výstavbu parkovacích plôch nie je  možné financovať z externých (eurofondových) zdrojov a ani nie je predpoklad, že sa táto situácia zmení v rámci SR,” pokračuje Sokolský.

Rekonštruovať sa bude po etapách

Celá revitalizácia Podbrezín sa bude realizovať po etapách a to v rámci finančných možností mesta. “Všetky nové parkovacie plochy na Podbrezinách sa realizovali v zmysle uvedeného projektu, a tak sa to deje aj teraz. V minulom roku sa robila Brezová, v tomto roku Jabloňová ulica. Mesto pripravuje projektové dokumentácie na výstavbu parkovacích plôch na Nábreží. Cieľom je výstavba nových plôch v západnej časti Nábrežia,” dodal na záver Ján Sokolský, referent kancelárie vedenia mesta.

foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM