Tomáš Batiz Hokej

Na konci roka zápas v Nových Zámkoch: Liptáci si nepostrážili dvojgólové vedenie

V poslednom tohtoročnom zápase najvyššej slovenskej súťaže sa Liptáci predstavili na ľade Nových Zámkov. Dvojgólové vedenie sa hosťom z Mikuláša postrážiť nepodarilo.

Ilustračný obrázok k článku Na konci roka zápas v Nových Zámkoch: Liptáci si nepostrážili dvojgólové vedenie
Foto: Tomáš Batiz

Súboj deviateho tímu so šiestym sa začal veľkými šancami Fábryho a Lelkeša, ktoré však ostali nevyužité. V 5. minúte nepremenil výbornú šancu Uram. Pekný únik po pravom krídle predviedol Lavrovs, no bez gólového efektu. Následne unikli hosťujúci hráči a Stehlík netrafil odkrytú bránu domácich. V 7. minúte neuspel v zakončení Saarinen. Okamžitou kontrou sa v úniku predviedol Uram, no nedovolene tiesnený Cardwellom mieril mimo. Z následného trestného strieľania sa však už nemýlil. O štyri minúty neskôr predviedli Liptáci rýchly prechod do útočnej tretiny a peknú akciu zakončil strelou do vinkla Róbert Huna.

Domáci vyrovnali

V úvode druhej časti hry hrali domáci presilovú hru o dvoch hráčov, no pevná obrana Liptákov im nedovolila presadiť sa. V polovici zápasu sa radovali aj domáci, keď Hudec našiel medzi kruhmi Lelkeša, ktorý švihom prekonal Križana. Od tohto momentu akoby domácim narástli krídla, mohutne zatlačili na hostí a ostreľovali ich bránku. Príležitosti Lavrovsa, Čaládiho a hlavne Paulovičov nájazd a Brabencova strela ostali nevyužité. Tréner hostí na tlak domácich zareagoval oddychovým časom. V 34. minúte sa rútil na Križana Tibenský a bol faulovaný. Z následného trestného strieľania však brankára hostí neoklamal, Križan si jeho pohyb postrážil. Domáci sa nakoniec presadili v presilovej hre, keď Cardwellovu strelu dorazil do brány v skrumáži Kytnár. Gól však musel potvrdiť videorozhodca.

Liptáci prišli o cenné body

Do tretej tretiny nastúpili oba celky s cieľom strhnúť výhru na svoju stranu. Blízko k tomu mali domáci po rýchlom prechode do útoku, no Paulovičov pokus bol zblokovaný. V 47. minúte urobil pri rozohrávke veľkú chybu domáci brankár, Matúš Sukeľ však ponúknutú príležitosť nevyužil. V tej istej minúte sa potvrdilo nedáš – dostaneš, keď Brabenec využil slabý dôraz hosťujúcej obrany a strhol vedenie na stranu Zámčanov. Päť minút pred koncom riadnej hracej doby podnikli domáci ďalší útok, ktorý zakončil presným švihom z pravého kruhu Sandgren – 4:2 pre Nové Zámky. Domáci napokon pridali ďalší gól – akciu prvého útoku zakončil presným švihom Cardwell a domáci tak dokonale zvrátili priebeh stretnutia.

„Zápas mal svoju úroveň. Začali sme výborne, viedli sme 2:0. V druhej tretine nám zápas odišiel po hrubej individuálnej chybe v obrannom pásme, kde sme puk zbytočne odovzdali súperovi, ktorý znížil na 2:1. Boli sme často vylučovaní a takticky nedisciplinovaní. V tretej tretine, keď sme dostali tretí gól, sme otvorili hru, čo súper využil a domov ideme bez bodov,“ povedal po zápase Róbert Spišák, tréner Liptákov.

HC Nové Zámky – MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:2 (0:2, 2:0, 3:0)

  • Góly: 30. Lelkeš (Hudec, Saarinen), 37. Kytnár (Saarinen, Cardwell), 47. Brabenec (Paulovič), 55. Sandgren (Brabenec, Paulovič), 57. Cardwell (Brabenec, Čaládi) – 7. Uram, 11. Róbert Huna (Richard Huna, Rudolf Huna).
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM