Tomáš Batiz Futbal

Mikulášsky Tatran dejiskom dôležitého zápasu: Ružomberok s Popradom zabojuje o postup

Futbalový štádiom MFK Tatran Liptovský Mikuláš bude dejiskom dôležitého zápasu, v ktorom sa rozhodne o postupujúcom do najvyššej slovenskej súťaži. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Mikulášsky Tatran dejiskom dôležitého zápasu: Ružomberok s Popradom zabojuje o postup
Zdroj: TASR

Pre väčšinu futbalových tímov na Liptove už sezóna skončila. Ružomberskú U19 čaká jeden z najdôležitejších zápasov, v ktorom zabojujú o návrat do najvyššej slovenskej súťaži. Súperom Liptákov bude tím z Popradu. „Barážové zápasy hrajúce sa na jeden zápas majú svoje čaro a špecifikum. Hráči, realizačný tím, funkcionári či fanúšikovia po zápase určite zažijú silnú emóciu. Otázka je, či to budú slzy šťastia alebo sklamania. Verím, že tie popradské vyplynú z veľkej radosti,“ poznamenal Martin Pohlod, manažér mládeže FK Poprad

Dôležitosť si uvedomujú aj Ružomberčania

Prvé miesto v tabuľke, jedna remíza a jedna prehra, to je znak jasnej dominancie, ktorú ružomberský mládežnícky tím sprevádzal celú sezónu. Cieľ do zápasu je pre Erika Kenderu, manažéra mládeže v MFK Ružomberok jasný: „Chceme sa vrátiť do súťaže, z ktorej sme vypadli. Čaká nas barážové stretnutie, ktoré nebude určite jednoduché. Verím, že to zvládneme.“

Dejiskom mikulášsky štadión

Dôležité stretnutie sa odohrá na futbalovom štadióne Liptovského Mikuláša. „Slovenský futbalový zväz nás oslovil a my sme jeho žiadosti vyhoveli. Sme veľmi radi, že môžeme privítať tieto tímy,“ povedal Ján Papaj, športový riaditeľ MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

Špeciálny zápas pre Pohloda

Práve zápas v Liptovskom Mikuláši bude mať špeciálnych nádych pre Martina Pohloda, ktorý v mestskom futbalovom klube dlhoročne pôsobil. „Je to tak, Tatran je prvým klubom, kde som dostal prvú možnosť rozvíjať sa vo futbale. Na 8 rokov pôsobenia v tomto klube sa nedá zabudnúť. V Liptovskom Mikuláši mám množstvo priateľov, s ktorými som dodnes v kontakte. Osud to však zariadil tak, že som v novom klube, za ktorý teraz "kopem“. Aj tu však zdôrazňujem, že futbal je iba hra, ktorú by sme mali hrať pre radosť. Nech je zajtrajšok na pôde rodinného klubu ozajstnou oslavou mládežníckeho futbalu na Slovensku," skonštatoval Pohlod.

Zápas je naplánovaný na 22. júna o 17:00.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM