Tomáš Batiz Rôzne

Mikulášski študenti a ich tablá: Jedni stavili na originalitu, iní lepili fotky na poslednú chvíľu FOTO

Tablá študentov z mikulášskych škôl už zdobia ulice mesta. Maturanti nám tiež prezradili, ako vznikali. Čo na tohtoročné výtvory hovoríte?

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski študenti a ich tablá: Jedni stavili na originalitu, iní lepili fotky na poslednú chvíľu FOTO
Foto: Tomáš Batiz

K atmosfére májových námestí na Slovensku tradične patria maturitné tablá. Inak tomu nie je ani v Liptovskom Mikuláši. Študenti sa obvykle predbiehajú v originálnom spracovaní či umiestnení tabla. Študenti tento rok zostali verní klasike a tablá štyroch maturitných tried nájdeme vo výkladoch lemujúcich centrum mesta.

Čakali sme na Kubovu fotku

Študenti mikulášskeho gymnázia sa netaja tým, že spoločne s nimi študuje aj známy kajakár Jakub Grigar, ktorý sa v škole kde tu objaví. Jeho fotka pribudla na spoločné tablo ako posledná. „Mal som strašne veľa povinností, takže som to vôbec nestíhal. Všetko sa nakoniec stihlo a fotka je na svojom mieste. Už len zmaturovať,“ reagoval na celú situáciu Grigar.

„Na začiatku sme pozerali tablá po internete a chceli sme sa inšpirovať. Potom sme si, ale povedali, že niečo vymyslíme svoje. Spolužiačka prišla s návrhom a my sme s tým nakoniec súhlasili, keďže jej nápad sa nám celkom páčil,“ vysvetľuje voľbu Martina z gymnázia Michala Miloslava Hodžu.

Gigantický nápad

Mikulášski gymnazisti zo 4.A chceli vymyslieť originálny nápad, ktorý by všetkých čo najlepšie vystihoval. „Naša trieda potrebovala vždy vyčnievať z davu, preto sme aj tablo poňali trošku nezvyčajným spôsobom. Množstvo kreatívnych hláv sa spojilo dokopy a vznikol nápad, s ktorým všetci súhlasili. Veľmi sa z neho tešíme a bude pre nás krásnou spomienkou na štyri spoločné roky,“ zhodnotila Hana z tamojšej triedy.

Fotky tabiel našich gymnazistov si pozrite v našej fotogalérii!

Tablá mikulášskych maturantov už visia v uliciach mesta
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM