Tomáš Batiz Hokej

Mikulášski hokejisti sa spojili pre dobrú vec: Výťažok z dražby vianočných dresov venujú Prešovčanom

Podať pomocnú ruku Prešovčanom, ktorých zasiahol tragický výbuch plynu na Mukačevskej ulici 6. decembra, sa rozhodli aj hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski hokejisti sa spojili pre dobrú vec: Výťažok z dražby vianočných dresov venujú Prešovčanom
Zdroj: Tomáš Batiz

Po tom, ako v špeciálnej edícii vianočných dresov odohrajú dva domáce zápasy, dresy klub vydraží aj s podpismi hokejistov. Všetky financie, ktoré sa predajom dresov získajú, poputujú na dobrú vec. Pomôcť sa rozhodli aj občania Liptovského Mikuláša, ktorí iniciovali mestu zrušenie silvestrovského ohňostroja. Radnica ich žiadosti vyhovela.

„Aj nás zasiahla obrovská tragédia, ktorá sa stala v Prešove na Mikuláša. Preto sme sa rozhodli, že peniaze z dražby pošleme na transparentný účet mesta Prešov. Aspoň takouto maličkosťou chceme zmierniť utrpenie, ktoré ľudia zasiahnutí touto katastrofou prežívajú,“ priblížil generálny manažér klubu Milan Čanky.

Mikulášski hokejisti odohrajú vo vianočných dresoch zápasy 20. decembra proti Novým Zámkom a 26. decembra proti Trenčínu. Následne v piatok, 27. decembra od 8.00 hod. začne elektronická dražba, ktorá skončí 8. januára 2020 o polnoci. „Dresy odovzdáme majiteľom po vyhodnotení aukcie priamo počas domáceho zápasu proti Slovanu Bratislava, ktorý sa uskutoční pred televíznymi kamerami 10. januára,“ upozornil hovorca klubu Tomáš Paprčka.

Dražba každého dresu sa začne na 35 eurách. Svoje ponuky môžu fanúšikovia posielať od 27. decembra 8.00 hod. do 8. januára 23.59 hod. na emailovú adresu: drazbadresov@mhk32lm.sk. „Ak budú mať záujem podporiť dobrú vec, môžu sumu navýšiť a získať originálny hraný dres s podpisom hráča. Všetci v klube veríme, že za pomoci našich fanúšikov vyzbierame čo najvyššiu sumu, ktorá poputuje na pomoc obetiam prešovskej tragédie,“ dodal Tomáš Paprčka.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM