Tomáš Batiz Správy Samospráva

Mikulášania vymenia autá za bicykle: V hre sú odmeny aj cena pre mesto

Aj vy obľubujete jazdu na dvoch kolesách? Stále môžete v Mikuláši zabojovať v súťaži Do práce na bicykli. Stačí prihlásiť svoj tím!

Ilustračný obrázok k článku Mikulášania vymenia autá za bicykle: V hre sú odmeny aj cena pre mesto
Foto: Tomáš Batiz

Tradične 1. mája odštartoval súťažná časť najväčšej kampane na podporu cyklistickej dopravy na Slovensku s názvom Do práce na bicykli. V deň jej začiatku vyrazilo do ulíc takmer 7-tisíc prihlásených cyklistov vo viac než 2-tisíc tímoch, pričom možnosť registrácie účastníkov je otvorená až do piatku 5. mája.

„Mesto Liptovský Mikuláš sa zapája do tohto projektu už v poradí tretíkrát. Pre porovnanie sme mali v roku 2016 14 cyklotímov. Tento rok máme prihlásených už 28 tímov,“ informuje Gabriel Lengyel z odboru životného prostredia a dopravy v Liptovskom Mikuláši.

Pre mnohých účastníkov je však dôležitým dôvodom k účasti v kampani aj jej súťažná časť a možnosť výhry viacerých hodnotných cien v podobe elektrického bicykla, rekreačného pobytu či mestských bicyklov. Získajú ho totiž tie tri mestá, ktoré ako prvé dosiahnu počet 400 registrovaných účastníkov. Bratislava a Martin svoje bicykle už vyhrali. „My máme doposiaľ prihlásených 101 účastníkov, ale veríme, že ten počet ešte narastie,“ dodal Lengyel z mikulášskej radnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM