Správy

Liptovskomikulášania potvrdili svoju štedrosť: Charitatívnu zbierku podporilo 455 ľudí

Do zbierky pre ľudí a rodiny v núdzi, ktorú tento týždeň organizoval liptovskomikulášsky mestský úrad ku Dňu darovania, sa zapojilo 455 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Liptovskomikulášania potvrdili svoju štedrosť: Charitatívnu zbierku podporilo 455 ľudí
8
Galéria
Zdroj: TASR

Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej 35 z nich darovalo krv, ostatní osobne, prípadne prostredníctvom základných škôl či klubov seniorov priniesli hračky, knihy alebo školské potreby pre deti, potraviny alebo oblečenie.

Liptovskomiku­lášania potvrdili svoju štedrosť a empatiu s ľuďmi, pre ktorých nie je samozrejmosťou to, čo je pre iných štandard. Deň darovania je skvelou vizitkou obyvateľov nášho mesta,“ povedal primátor mesta Ján Blcháč, ktorý sa do celosvetového Dňa darovania, tzv. Giving Tuesday, na radnici zapojil darovaním krvi.

Mnoho z jednotlivcov, ktorí prispeli do zbierky, boli samotní zamestnanci z mestského úradu. Z 35 darcov krvi bolo 22 zamestnancov mesta a ich rodinní príslušníci. Podľa hlavnej organizátorky zbierky, Veroniky Bánikovej zo sociálneho odboru na mestskom úrade, prišlo aj množstvo prvodarcov. „Vyzbierané dary odovzdá vedenie mesta vo štvrtok (5. 12.) organizáciám, ktoré sa starajú o ľudí a rodiny v núdzi,“ dodala.

FOTO: Zbierka pre ľudí v núdzi v Liptovskom Mikuláši
8
Galéria
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM