Tomáš Batiz Hokej

Laco trénuje s majstrovskou Nitrou: Verím, že sa mi tu podarí zakotviť

Útočník Liptovského Mikuláša Andrej Laco má za sebou letnú prípravu s majstrovskou Nitrou. Jeho snom je zahrať si najvyššiu slovenskú súťaž, ale aj Európsku ligu majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Laco trénuje s majstrovskou Nitrou: Verím, že sa mi tu podarí zakotviť
Foto: Tomáš Batiz

Odchovanec mikulášskeho hokeja Andrej Laco bol minulú sezónu jednou z opôr Liptákov počas celej sezóny. Už v najbližších dňoch sa rozhodne o tom, či zmení svoje pôsobisko. Do úvahy prichádza majstrovstvá Nitra, s ktorou sa pripravoval počas leta. „Celé to vzniklo tým, že som si dával prihlášku na vysokú školu v Nitre, pretože by som rád popri hokeji aj niečo vyštudoval a mal zadné dvierka. Chcel som už hrať extraligu a práve táto možnosť s Nitrou mi prišla najlepšia. Oslovil som pána Kováčika, manažéra HK Nitra, s tým že sa chystám študovať v Nitre, a či by nebola možnosť dostať šancu,“ poznamenal Laco z Liptova.

Veľké šance tomu nedával

Presadiť sa v tíme, ktorý sa stal majstrom Slovenska v minulej sezóne nie je nič ľahké. Andrej Laco svoju šancu dostal. „Nedával som si moc veľké šance, pretože išlo o mužstvo, ktoré je úradujúcim majstrom Slovenska. Následne sa mi pán Kováčik ozval, ponúkol mi možnosť zapojiť sa k tímu a absolvovať s ním letnú prípravu, ktorá neskôr bola aj na ľade,“ vysvetlil.

Tréningy mu sedeli

Majster z Nitry sa na novú sezónu pripravuje iným štýlom ako väčšina klubov na Slovensku. Spôsob tréningov mladému Liptákovi ale vyhovoval. „S tréningovým procesom v Nitre som bol nadmieru spokojný. Pripravovali sme sa formou českého tímu z Liberca. Zamerali sme sa na silu, dynamiku a rýchlostnú vytrvalosť. Nemali sme žiadne dlhé behy, bicykle a ani nič podobné, čo by nám bralo zo svalov,“ pokračoval ďalej Laco.

Rád by som zostal v Nitre, ale uvidíme ako sa to vyvinie. Veľmi ma láka možnosť zahrať si v Európskej lige majstrov za klub s najlepšími fanúšikmi na Slovensku. Tréner je zatiaľ so mnou spokojný, ale netreba prestať na sebe pracovať. Verím, že sa mi tu podarí zakotviť."

Verí v úspech Liptákov

Hokejistov Liptovského Mikuláša čaká ďalšia sezóna, v ktorej sa pokúsia prinavrátiť mestu spod Tatier najvyššiu hokejovú súťaž na Slovensku. Podľa Andreja Laca by práve táto sezóna mohla byť kľúčová: „Káder Liptákov vyzerá pred sezónou veľmi slušne, je tam dobrá partia, ktorá je základom každého úspechu. Myslím si, že práve tento rok môže toto mužstvo dosiahnuť vysoké umiestnenie v lige a verím aj v baráž o Tipsport ligu.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM