Tomáš Batiz Kultúra

Ján Blcháč spomína socík: Treska, žiguliak či dovolenka v Rumunsku, FOTO z archívu

Pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie mnohí spomínajú na obdobie pred novembrom. Mikulášsky primátor dokonca oprášil staré rodinné fotky.

Ilustračný obrázok k článku Ján Blcháč spomína socík: Treska, žiguliak či dovolenka v Rumunsku, FOTO z archívu
3
Galéria
Zdroj: archív Jána Blcháča

Ján Blcháč si na zmenu režimu vo vtedajšom Československu dobre pamätá. V časoch, keď sa strihali ostatné drôty a búrali barikády mal za sebou presne polovicu života. “Ja som mal práve 30 rokov, takže polovicu života som prežil v novodobej demokracii. V roku 1989 pracoval ako vedúci vedecko-technického rozvoja v poľnohospodárskom združení,“ spomína Ján Blcháč.

„Jedol som tresku s rožkom a jazdil na žiguliaku. Cestovali sme na dovolenku podľa toho, kde sme dostali vycestovaciu doložku. Niekedy to bolo vtedajšej Juhoslávie alebo Bulharsko či Rumunsko,“ povedal primátor Liptovského Mikuláša.

Ján Blcháč si zaspomínal aj na časy, keď trasu Liptovský Mikuláš – Žilina zvládol odšoférovať zhruba za hodinu. Teraz to je častokrát inak. „Ja som v roku 1988 prešiel na starom žiguliaku, keď neexistovala diaľnica v Turci, vzdialenosť do Žiliny zhruba za hodinu. Teraz na novších autách sa mi skôr ako za hodinu a pol, aj vrátane novej diaľnice, nepodarí. Je to taký paradox dnešnej doby," dodal na záver.

FOTO: Primátor Liptovského Mikuláša si zaspomínal na Nežnú revolúciu
3
Galéria
Zdroj: archív Jána Blcháča
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM