Futbal

Futbalisti Trenčína a Liptovského Mikuláša sa spojili a vyhlásili: STOP vojne!

V zápase súperi, ale pred ním ako jeden tím si Trenčania a Mikulášania obliekli tričká v ukrajinských farbách, aby prejavili svoj názor.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Trenčína a Liptovského Mikuláša sa spojili a vyhlásili: STOP vojne!
Zdroj: AS Trenčín

Futbalisti domáceho AS Trenčín a MFK Tatran Liptovský Mikuláš remizovali v sobotnom stretnutí záverečného 22. kola základnej časti Fortuna ligy 2:2. Oba tímy sa v nadstavbe predstavia v skupine o záchranu.

Domáci sa ujali vedenia už v 5. minúte, keď Zubairu a Ikoba pripravili šancu v šestnástke Azangovi a ten spomedzi brániacich protihráčov otvoril skóre. Trenčín potom premárnil veľkú príležitosť na zdvojnásobene svojho náskoku, Pires trestuhodne prekopol prázdnu bránku. Odpoveď stihla prísť ešte do prestávky, v 41. minúte korunoval zvýšenú aktivitu hostí Pinte, ktorý po centri Krčíka úspešne zakončil akciu dvoch proti dvom.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Po zmene strán si iniciatívu prinavrátili Trenčania. Po necelej hodine hry striedajúci Soares odcentroval z ľavej čiary, na zadnej žrdi Ikoba hlavičkoval vo vyloženej možnosti nad brvno. Tentoraz to AS až tak nemuselo mrzieť, v 63. minúte sa opäť dostali do vedenia. Azango sa z pravého krídla preštrikoval cez stred až do šestnástky, aj tam mu hostia dopriali príliš veľa priestoru a technickou strelou na zadnú žrď upravil svojím druhým gólom v zápase na 2:1.

Mohlo by vás zaujímať

Ani tento stav však domáci neudržali. Azango nevyužil šancu na hetrik, na opačnom konci ešte Kukučka vyrazil hlavičku Pavúka, ale v 82. minúte už kapituloval. Vyrovnanie Liptovskému Mikulášu zariadili striedajúci futbalisti, Laura odcentroval z pravej strany, lopta sa od brániaceho hráča odrazila k Švecovi, ktorý prekonal Kukučku.

Sumár

AS Trenčín – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:2 (1:1)

Góly: 5. a 63. Azango – 41. Pinte, 82. Švec. ŽK: Bainovič, Slávik (obaja Trenčín). Rozhodovali: Kráľovič – Hrmo, Zemko
Trenčín: Kukučka – Slávik, Pires, Pirinen, Madu – Kadák, Bainovič, Zubairu (46. Gajdoš) – Tučný (46. Soares), Ikoba, Azango
Liptovský Mikuláš: Sváček – Krčík, Šindelář, Nagy, Pavúk – Gerát (76. Flak), Staš (90.+2 Bielák) – Filinský, Václavík, Pinte (76. Laura) – Voško (62. Švec, 90.+2 Káčerík)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM