Tomáš Batiz Správy

Frekventovaný chodník pri železničnej stanici sa dočkal opravy: Aké sú obmedzenia?

V Liptovskom Hrádku sa začala rekonštrukcia frekventovaného chodníka v úseku medzi podchodom a železničnou stanicou.

Ilustračný obrázok k článku Frekventovaný chodník pri železničnej stanici sa dočkal opravy: Aké sú obmedzenia?
Foto: Ľubomír Hudačko

Renovácia frekventovaného chodníka v úseku medzi podchodom a železničnou stanicou na Ulici SNP v Liptovskom Hrádku, ktorá sa začala počas druhého septembrového týždňa, vyjde mestskú pokladnicu približne 31.000 eur. Dôvodom opravy je podľa vedúcej odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Liptovskom Hrádku Zuzany Strapoňovej jeho zlý stav.

„Dlažba na viacerých miestach bola poprepadávaná, povrch bol už veľmi nerovný,“ vysvetlila.

Stavebná firma by mala dokončiť práce v polovici októbra, povrch opraveného chodníka bude zo zámkovej dlažby. V rámci prác sa opraví i susediaca plocha na parkovanie, na ktorej bola časť cesty prepadnutá a pri daždi sa v úseku tvorila veľká mláka.

Z dôvodu prebiehajúcich prác museli v tomto priestore dočasne obmedziť pohyb chodcom a zakázať parkovanie vozidiel. „Obchádzková trasa vedie z veľkého podchodu cez priechod pre chodcov na protiľahlú stranu hlavnej cesty, chodníkom po okraji námestia a ďalším priechodom pre chodcov na železničnú stanicu. Vstup do jednotlivých prevádzok môže byť podľa postupu prác dočasne obmedzený,“ dodala vedúca odboru výstavby.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM