Správy

Finančná injekcia pre mikulášsku nemocnicu: Na modernizáciu interného oddelenia jej prispejú samosprávy

Vedenie liptovskomikulášskej nemocnice sa obrátilo so žiadosťou na združenie miest a obcí okresu Liptovský Mikuláš o finančný príspevok na nevyhnutnú investíciu do rozsiahlej modernizácie základného materiálno-technického vybavenia jej interného oddelenia.

Ilustračný obrázok k článku Finančná injekcia pre mikulášsku nemocnicu: Na modernizáciu interného oddelenia jej prispejú samosprávy
Zdroj: Dnes24.sk

„Celkový rozpočet tejto investície dosahuje 77 462 eur a naša podpora by mohla pri schválení príspevku iba o trochu viac ako 10 centov na obyvateľa predstavovať sumu na úrovni 10 000 eur. Chápeme to ako úplne prirodzené gesto solidarity,“ uviedol predseda Združenia miest a obcí Liptova Ján Blcháč.

Jednoznačnú podporu tejto iniciatíve vyjadrila aj starostka Vyšnej Boce Ľubica Trégerová. „Ak naša spádová nemocnica potrebuje pomoc, musíme jej všetci vyjsť v ústrety,“ zdôraznila. „Na konkrétny účel by sme neváhali prispieť ešte väčšou sumou, lebo služby tejto nemocnice využívajú predovšetkým obyvatelia horného Liptova,“ prízvukoval starosta Pribyliny Milan Kohút.

„Obce a mestá nemajú originálnu kompetenciu v oblasti zdravotníckych služieb. Takáto iniciatíva nesmie byť náhradou systémového riešenia financovania chodu nemocnice, ale ako jednorazový účelový príspevok napríklad na nákup nejakého vybavenia je úplne v poriadku,“ dodal podpredseda ŽSK a primátor L. Hrádku Branislav Tréger.

Čítajte tiež:

Mamičky hodnotili pôrodnice a takto to dopadlo: Mikulášska nemocnica je druhá najlepšia v kraji!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM