Tomáš Batiz Správy

Dobrovoľní hasiči mesta majú posily: Do garáže im pribudli nové stroje

Mikulášski dobrovoľní hasiči získali vozidlo, ktoré využijú na viaceré účely. Okrem toho sa chystá aj inovácia zbrojnice v Ondrašovej.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči mesta majú posily: Do garáže im pribudli nové stroje
Zdroj: TASR

Dobrovoľní hasiči v Liptovskom Mikuláši majú ďalšiu posilu do flotily svojich vozidiel. „Pre potreby dobrovoľného hasičského zboru mesta sa nám podarilo získať Tatru 815, ktorá bola doposiaľ majetkom ministerstva vnútra. Naším zámerom je prestavať toto auto s ložnou plochou na cisternové. Už sme podali žiadosť o prestavbu a čakáme na vyjadrenie hasičského prezídia,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Pri požiaroch a povodniach

Ak sa podarí tatrovku prerobiť bude na nej cisterna na vodu, kompresory, čerpadlá či hadice. „Dobrovoľní hasiči v našom meste doposiaľ takéto vozidlo nemajú. Po repasácii poslúži na technické zásahy, ale hlavne pri požiaroch a povodniach. Kým auto nepôjde na prestavbu, hasiči ho využijú na prevoz materiálu, prípadne evakuáciu osôb v krízových situáciách,“ dodal šéf radnice.

Primátor oficiálne vymenoval aj dvoch nových členov dobrovoľného hasičského zboru mesta. Ako informuje Viktória Čapčíková, hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš, radnici sa pred časom podarilo získať financie z externých zdrojov na prestavbu hasičských zbrojníc v Liptovskej Ondrašovej a v Bodiciach, nachystaná je žiadosť na prestavbu v Ploštíne.

S cieľom zlepšiť výbavu

V uplynulom roku získali dobrovoľní hasiči na území mesta tri protipovodňové vozíky, prístroj na impulzné hasenie a súpravu na zneškodňovanie bodavého hmyzu. „V tomto roku sa hasiči zapoja aj do ďalších výziev na vylepšenie materiálno-technického zabezpečenia,“ dodáva Čapčíková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM