Tomáš Batiz Správy

Dobrá správa pre cyklistov: Nový cyklochodník aj do Závažnej Poruby

Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši je verejnosťou využívaný počas celého roka. Radnica prišla s ďalšou informáciou o jeho predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cyklistov: Nový cyklochodník aj do Závažnej Poruby
Zdroj: TASR

Postupne poprepájať jednotlivé úseky cyklochodníka na slovenskej a poľskej strane euroregiónu bude možné cez výzvy v rámci Programu Interreg V – A, Poľsko – Slovenkso 2014 – 2020. Mesto Liptovský Mikuláš má v pláne vybudovať obojsmerný cyklistický chodník spolu s pásom pre chodcov po pravom brehu rieky Váh od sútoku s potokom Smrečianka až po mostný objekt ponad Váh do obce Závažná Poruba.

„Navrhovaný cyklistický chodník sa bude napájať na už existujúci cyklochodník v dĺžke 3,2 kilometra, ktorý mesto vybudovalo v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľ- sko – Slovensko 2007 – 2013 počas realizácie prvej etapy projektu Historicko – kultúrno – prírodná cesta okolo Tatier,” prezradila Jana Kormaníková.

Už na jar 2017 sa začne s výstavbou nového úseku cyklochodníka. Po novom sa v Liptovskom Mikuláši cyklisti dopravia až do Liptovskej Ondrašovej. „V Liptovskom Mikuláši pribudne cyklopeší chodník od okružnej križovatky pri Jánošíku po pravostrannej hrádzi Váhu smerom do Liptovskej Ondrašovej v dĺžke 1,4 kilometra,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM