Tomáš Batiz Správy

Diaľničný most pri Hrádku postavia nanovo: Kedy sa plánujú búracie práce?

Národná diaľničná spoločnosť pristúpi z dôvodu zaistenia bezpečnosti k zbúraniu ľavého mosta na D1 v križovatke pri Liptovskom Hrádku.

Ilustračný obrázok k článku Diaľničný most pri Hrádku postavia nanovo: Kedy sa plánujú búracie práce?
Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť

Výsledky diagnostického posudku, ktorý si dala NDS vypracovať ukázali, že betón nosnej konštrukcie je na hranici životnosti a vykazuje závažné poruchy. Národná diaľničná spoločnosť o tom informuje vo svojej tlačovej správe.

Pravidelné prehliadky mostov, ktoré NDS vykonáva na všetkých svojich mostoch, odhalili závažné poruchy nosnej konštrukcie ľavého mosta (v smere z Popradu do Liptovského Mikuláša) v križovatke pri Liptovskom Hrádku. „Most sme preto v auguste tohto roka uzavreli. Momentálne pripravujeme projektovú dokumentáciu na búranie starého a výstavbu nového mosta,“ uvádza NDS vo svojej tlačovej správe.

„Predpoklad začatia búracích prác je v prípade priaznivých poveternostných podmienok v prvých mesiacoch budúceho roka. Následne bude pokračovať výstavba nového mosta,“ informuje NDS.

Stavebné práce na oprave ľavého mosta začali v máji 2018. „Počas realizácie prác po odstránení vozovkových vrstiev sme zistili, že betón nosnej konštrukcie je na hranici životnosti. Z toho dôvodu boli práce na oprave mosta zastavené a bol zrealizovaný diagnostický prieskum zameraný na kvalitu betónu nosnej konštrukcie. Z jeho záverov vyplynulo, že nosnú konštrukciu mosta, vrátane jeho podpier, je potrebné zbúrať a nahradiť novou konštrukciou,“ uvádza NDS.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM