Tomáš Batiz Rôzne

Daňo z NHL zarezáva v Mikuláši: Vieme, čo je za tým! FOTO

Viacerí hokejisti sa v týchto dňoch naplno pripravujú na novú sezónu. Výnimkou nie je ani slovenský reprezentant Marko Daňo, ktorý si vybral naše mesto, na základe pádnych dôvodov.

Ilustračný obrázok k článku Daňo z NHL zarezáva v Mikuláši: Vieme, čo je za tým! FOTO
Zdroj: TASR

Hráč NHL a slovenský reprezentant Marko Daňo navštívil Liptov v rámci svojej letnej prípravy, ktorú pred pár dňami odštartoval. Týždenný tréningový cyklus absolvuje s kondičným trénerom Šimonom Klimčíkom z Liptovského Mikuláša. “Ja som sa o Šimonovi dozvedel cez Facebook, kde som videl jeho stránku. Bavil som sa aj s niektorými chalanmi z hokeja, ktorí mi Šimona odporučili,” vysvetľuje výber trénera Daňo.

Na začiatok prípravy sa chce Marko Daňo zamerať hlavne na cviky, ktoré zlepšia jeho stabilitu. “Mne sa hlavne páči, že Šimonovo zameranie je na stabilitu a spevnenie stredu tela, ktoré na začiatok prípravy potrebujem zlepšiť,” pokračuje Daňo.

Zatiaľ sa v Mikuláši cíti dobre

Slovenský reprezentačný útočník doposiaľ na Liptove absolvoval tri dni plné treningov. “Zatiaľ sa cítim veľmi dobre. Cvičenia, ktoré robíme sú celkom hravou formou, kde skúšame aj svoje telo. Na pohľad jednoduché cvičenia sú veľmi ťažké a nedajú sa robiť len tak. Pri niektorých cvičeniach, keď len na sekundu vypustíme, tak to nemá skoro vôbec žiadny zmysel," zhodnotil doterajšiu prípravu Marko.

Poznajú sa z hokeja

Šimon Klimčík začal s prácou kondičného trénera po ukončení profesionálnej hokejovej kariéry, počas ktorej obliekal aj juniorský reprezentačný dres. “My sa poznáme, hrávali sme dakedy proti sebe. Teraz je to o niečo zaujímavejšie, keďže ma trénuje, ale veľmi dobre si rozumieme,” dodal na záver Daňo.

FOTO: Marko Daňo trénuje v Liptovskom Mikuláši
10
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM