Tomáš Batiz Správy

Ďalšia zmena na Podbrezinách: Zaslepenie ulice Kemi nahradí nové opatrenie

Komplikovaná situácia s parkovaním na najväčšom mestskom sídlisku pokračuje. Zmenu si opätovne vyžiada dopravná situácia na ulici Kemi.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia zmena na Podbrezinách: Zaslepenie ulice Kemi nahradí nové opatrenie
Foto: Tomáš Batiz

Na ulici Kemi chce mikulášska radnica osadiť spomaľovač. Podľa nej sa tak vyrieši dopravná bezpečnostná situácia pred bytovkou, z ktorej obyvatelia žiadali mesto o pomoc. „Šoféri, ktorí používali ulicu popri severnej bytovke na prejazd, prekračovali často rýchlosť a ohrozovali tým obyvateľov bytovky. Tí nás viacerými podnetmi aj petíciou žiadali o riešenie situácie,“ vysvetlil vedúci odboru dopravy a životného prostredia z mestského úradu Gabriel Lengyel.

Ulicu najskôr zaslepili

Obyvatelia dotknutej bytovky číslo 6 – 8 navrhli v petícii, aby mesto situáciu vyriešilo zaslepením ulice. Riešením sa zaoberala komisia dopravy a verejného poriadku pri mestskom zastupiteľstve vo februári 2016. Odbor dopravy radnice na základe požiadavky obyvateľov severnej bytovky vydal rozhodnutie o zmene dopravného značenia, ktorú odsúhlasil okresný dopravný inšpektorát až v októbri 2016. „Verejnoprospešné služby následne objednali dopravné značenie a po jeho dodaní v decembri 2016 zrealizovali zmenu organizácie dopravy zaslepením ulice ku spokojnosti požiadavky z petície Mikulášanov z dotknutej bytovky,“ skonštatoval Ján Sokolský z mikulášskej radnice.

Problém s parkovaním

Niektorí ľudia z okolia však k riešeniu, ktoré navrhli vo svojej žiadosti obyvatelia Kemi a schválil ho dopravný inšpektorát, vyjadrili nespokojnosť. Mesto preto 27. decembra iniciovalo domovú schôdzu v dotknutej bytovke, na ktorej sa zúčastnili aj obyvatelia z okolitých bytoviek. Z rokovania vzišiel od predsedu komisie dopravy Jaroslava Greša návrh, aby sa vzniknutá situácia riešila uvedením dopravného značenia do pôvodnej podoby, odstránením zaslepenia ulice a spracovaním projektovej dokumentácie na výstavbu spomaľovača na úrovni polovice dotknutej bytovky na Kemi.

„Toto riešenie je kompromisné pre obe strany, keďže zvýši bezpečnosť na úseku a zároveň bude zachovaná prejazdnosť severnej vetvy Kemi. Bude sa realizovať začiatkom leta,“ priblížil Lengyel z odboru životného prostredia a dopravy.

Ako Lengyel ďalej poznamenal, celá realizácia bude prebiehať začiatkom leta 2017.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM