Tomáš Batiz Krimi

Bytový zlodej vyvádzal v známej dedine pri Mikuláši: Čo na to polícia?

V okrese Liptovský Mikuláš úradoval zlodej. Škoda u majiteľov bytov prevyšuje 3000 eur!. Policajti prezradili viac informácii.

Ilustračný obrázok k článku Bytový zlodej vyvádzal v známej dedine pri Mikuláši: Čo na to polícia?
Zdroj: TASR

Polícia v Liptovskom Mikuláši intenzívne pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý sa mal vlámať do bytov v obci Svätý Kríž, okres Liptovský Mikuláš. Mikulaš24 o tom informovala Jana Balogová, žilinská policajná hovorkyňa.

Podľa Balogovej, neznámy páchateľ v utorok 16. októbra v dopoludňajších hodinách vošiel do bytových domov v obci Svätý Kríž. Nezisteným predmetom vypáčil uzamknuté vchodové dvere do troch bytov. Z bytov odcudzil finančnú hotovosť, viacero predmetov zo žltého kovu, hodinky.

„Majiteľom spôsobil krádežou škodu vo výške viac ako 3.000,–€ a poškodením zariadenia škodu vo výške viac ako 230,–€,“ konštatuje Balogová.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie

Ako doplnila policajná hovorkyňa, v prípade začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci pokračovacieho zločinu krádeže a pokračovacieho prečinu porušovania domovej slobody. Polícia v Liptovskom Mikuláši neustále prijíma a vykonáva opatrenia smerujúce k odhaleniu páchateľa, prípadne páchateľov týchto vlámačiek. „Súčasťou opatrení je aj získavanie informácií a poznatkov od občanov, z tohto dôvodu sa polícia so žiadosťou o spoluprácu obracia aj na verejnosť,“ obracia sa na verejnosť Jana Balogová.

Polícia žiada o pomoc občanov

V súvislosti s vyšetrovaním krádeží vlámaním do bytov v obci Svätý Kríž žiada polícia v Liptpvskom Mikuláši verejnosť o pomoc pri pátraní po neznámom páchateľovi, resp. páchateľoch. „Polícia vyzýva občanov, aby boli obozretní a všímaví k pohybu neznámych ľudí v blízkosti ich domov, bytov, v ich obciach. Akýkoľvek pohyb neznámych ľudí, ktorých správanie sa môže javiť ako podozrivé je potrebné ihneď oznámiť,“ dodala Balogová.

Takúto informáciu môžu občania polícii poskytnúť telefonicky na linke 158, osobne na ktoromkoľvek oddelení PZ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM