Tomáš Batiz Rôzne

3 miesta v Mikuláši, kde vám dajú aj povestnú pečiatku: Hlasujte o to najkrajšie!

Deň nazývaný aj ako Deň D. Moment, keď dvojica zaľúbencov robí vo svojom vzťahu zásadný krok a ktorý si zaslúži krásne prostredie. Okres Liptovský Mikuláš disponuje viacerými zaujímavými svadobnými miestami. Zaostrili sme na tie podľa nás najkrajšie. Toto je náš výber.

Ilustračný obrázok k článku 3 miesta v Mikuláši, kde vám dajú aj povestnú pečiatku: Hlasujte o to najkrajšie!
Zdroj: TASR

V Liptovskom Mikuláši a okolí sa odohrávajú sobáše na mnohých zaujímavých miestach. My sme vybrali niektoré z nich, ktoré podľa nás sú najkrajšie.

Kostol sv. Mikuláša

Svoj veľký svadobný deň chce mať každý pár čo najkrajší. Každá nevesta túži po nezabudnuteľnej svadbe. Jej neoddeliteľnou súčasťou je aj svadobný obrad. Rímskokatolícky Kostol sv. Mikuláša je najstaršou stavebnou pamiatkou v meste a najväčšou ranogotickou stavbou v Liptove. Mladé, ale aj staršie páry túto možnosť zvažujú za účelom pravej kresťanskej a cirkevnej svadby. Ak plánujete svadbu v kostole, tak nezabudnite navštíviť faru tri mesiace pred plánovaným uzatvorením manželstva. "Pri prvom stretnutí sa spisuje zápisnica a dohoduje sa priebeh predmanželskej prípravy. Okrem toho treba predložiť krstné listy snúbencov, potvrdenú zápisnicu z matriky Mestského alebo Obecného úradu, informuje mikulášsky farský úrad na svojej oficiálnej stránke.

Obradná sieň mesta

Mikulášska radnica ponúka svojim občanom aj možnosť svadobného obradu priamo v priestoroch mikulášskej radnice. Žiadosť sa podáva na matričnom úrade, v obvode ktorého sa manželstvo uzatvára, pri uzavretí manželstva pred orgánom štátu vždy na príslušnom matričnom úrade podľa miesta trvalého pobytu jedného zo snúbencov. Mesto plánuje rekonštrukciu terajšej svadobnej miestnosti. Už na jeseň tohto roka by svoj sľub mali snúbenci skladať v novej obradnej miestnosti na prízemí radnice. „Nové priestory budú jednak prístupnejšie a veríme, že zároveň reprezentatív­nejšie. Sieň bude väčšia a bude mať nový vstup z foyer,“ podotkla hlavná architektka mesta Tatiana Bachtíková.

Na starodávnom hrade

Romantické prostredie Hradu a Kaštieľa v Liptovskom Hrádku je ako stvorené pre svadobné obrady a svadby. Za pekného počasia je svadobčanom k dispozícii nádvorie a nádherný park. Usporiadaním obradu však možnosti využitia rozprávkového prostredia zďaleka nekončia. „Podľa počtu svadobčanov si vyberte vhodné priestory zámku, ktoré ponúkajú atmosféru historického luxusu. Pripravíme vám hostinu pre 20 až 70 osôb, nad 70 osôb formou rautu,“ píše sa na oficiálnej stránke hrádockého hradu a kaštieľa.

Fotogaléria: Najkrajšie sobášne miesta v Liptovskom Mikuláši a okolí
3
Galéria
Ktoré z týchto svadobných miest sa vám páči najviac? Hrad a Kaštieľ v Hrádku
Kostol sv. Mikuláša
Obradná miestnosť mesta
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM