Michal Demjanovič Futbal

O žilinský talent má záujem Bayern Mníchov: V slávnom klube strávil 3 dni!

Patrika Jakubíka si všimli skauti slávneho klubu. Na základe tohto záujmu klub pozval hráča na krátky pobyt. Čo všetko tam absolvoval?

Ilustračný obrázok k článku O žilinský talent má záujem Bayern Mníchov: V slávnom klube strávil 3 dni!
Zdroj: mskzilina.sk

Patrik Jakubík je člen tímu do 14 rokov futbalového klubu MŠK Žilina. So svojím otcom a aj asistentom trénera MŠK Ladislavom Kubalíkom absolvoval trojdňový pobyt v nemeckom FC Bayern Mníchov. Informáciu priniesla oficiálna stránka žilinského klubu.

Patrika Jakubika si všimol skaut Bayernu Mníchov, ktorý vyhľadáva talenty na Slovensku, Česku i Maďarsku, ešte v lete na turnaji v Hradci Králové.

„Na základe tohto interesu klub pozval hráča na krátky pobyt, kde mal možnosť spoznať chod klubu, zoznámiť sa so systémom práce a v neposlednom rade si overiť aj individuálnu kvalitu v jednom z najväčších klubov v Európe,“ prezradil príčinu pracovnej návštevy Bavorska asistent trénera MŠK Žilina Ladislav Kubalík.

K svojej úlohe dodal: „Mojou úlohou bolo ako zástupca klubu sprevádzať Paťa počas tohto pobytu, ale zároveň sme chceli nazrieť hlbšie do fungovania mládežníckej akadémie a nadviazať priamy kontakt s týmto veľkoklubom.“

Mohlo by vás zaujímať: Mladý talent zo Žiliny v ROZHOVORE: Podmienky na futbal v meste sú vynikajúce

Zdroj: TASR

K programu, ktorý Žilinčania vo veľko klube absolvovali asistent trénera priblížil: „Patrik v pondelok absolvoval tréningovú jednotku s kategóriou U14, poobede sme mali možnosť vzhliadnuť štadión a útroby Allianz arény. V utorok trénoval dvojfázovo, doobeda len so skupinou hráčov a pred druhým tréningom sme stihli navštíviť Fanshop a tréningovú jednotku "A“-tímu s viacerými hviezdami ako Ribéry, Lahm, Alonso, Rafinha, čo bol veľký zážitok," prezradil Kubalík.

„Mal som možnosť komunikovať s manažérom mládeže, ktorým je Timon Pauls, prebrali sme detaily práce s akadémiou v Bayerne. Potvrdil, že tak ako vo všetkých Európskych krajinách, tak aj oni majú svoje problémy, či už je to výchova mládeže, alebo tréningové priestory. Tie sa snažia vyriešiť výstavbou nového tréningového centra, ktoré bude hotové v júli 2017 a bude jedným z najlepších a najmodernejších v Európe,“ dodal.

Čítajte tiež:

Fortuna liga má za sebou tretinu sezóny: 3 dôvody prečo je Žilina na prvom mieste

Začína reprezentačná prestávka: Ktorí Šošoni sa objavili v nominácii?

Žilinskí futbalisti v OBRAZOCH
20
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM