Kultúra

Nový týždeň s novými filmami: Dlhoočakávaná marvelovka aj magori zo stredoveku

Určite viete, že nový týždeň v Ster Century Cinemas v Žiline začína nie v pondelok, ale vo štvrtok. Vtedy totiž prináša táto sieť filmové premiéry. A ani tento raz tomu nebude inak.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň s novými filmami: Dlhoočakávaná marvelovka aj magori zo stredoveku
Zdroj: Ster Century Cinemas

Captain America: Občianska vojna 3D/2D

Po udalostiach zaznamenaných vo filme Avengers 2: Vek Ultrona, sa pôvodný tím Avengers rozišiel a Steve Rogers preberá vedenie novopostaveného rovnomenného projektu, ktorý sa aj naďalej snaží chrániť ľudstvo. Dôjde však k ďalšiemu incidentu, v ktorom zohrajú Avengers nešťastnú úlohu. Politické tlaky vyústia do vytvorenia vládnej organizácie, ktorá má tím superhrdinov kontrolovať a riadiť. To ich rozdelí na dva tábory. Jeden vedie Steve Rogers, ktorý bráni nezávislosť Avengers, aby mohli svoju úlohu plniť bez vládnych zásahov. Druhý vedie Tony Stark, ktorý nečakane zastáva myšlienku vládneho dozoru a zodpovednosti. Každý si tak musí vybrať svoju stranu…

https://www.youtube.com/watch?…

Návštevníci 3: Revolúcia

Magori zo stredoveku sa znova pustia do cestovania v čase a stanú sa návštevníkmi v dobe, o ktorej, samozrejme, nemajú ani páru. Jean Reno a Christian Clavier sa vracajú vo svojich slávnych postavách v treťom pokračovaní legendárnej komédie Návštevníci. Prvýkrát v roku 1993 sa rytier a jeho sluha dostali omylom až k nám do súčasnosti. V novom a rovnako bláznivom dobrodružstve ich bludisko času vhodí doprostred slávnej Francúzskej revolúcie na konci 18. storočia. História sa zrazí s históriou, niekto z toho bude mať poriadnu hrču a narazený nos a diváci v kinách si perfektne precvičia bránicu.
Stredoveký rytier Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille sa chytia do labyrintu času, ktorý ich nakoniec vypľuje do vzrušujúceho obdobia epochálnych dejinných zmien a prevratov. Do čias Veľkej francúzskej revolúcie. Okrem nepochopiteľných poriadkov musia obaja čeliť aj svojim potomkom. Extravagantní a zhýraní aristokrati v línii rytiera Godefroya to majú v revolučnej dobe trochu „nahnuté“ a potrebujú sa dostať preč z Francúzska. Zatiaľčo z pra-detí sluhu Jacquouilla La Fripouilla sú nadšení revolucionári a majú v pláne zabaviť ich hrad aj všetko bohatstvo. Doba nezvratných sociálnych kotrmelcov by zamotala hlavu komukoľvek a klasicky usporiadaná dvojica zo stredoveku „sluha a jeho pán“ to bude mať dvojnásobne ťažké. Toľkými situačnými gagmi, šialenými situáciami dialógmi a hláškami sa už žiadna iná revolúcia nebude môcť nikdy pochváliť. A slávny tyran Robespierre si bude priať, aby týchto dvoch magorov nikdy nestretol.

https://www.youtube.com/watch?…

Okrem týchto dvoch filmových noviniek si môžete vybrať aj nejaké reprízové premietania, kompletný program nájdete vo fotogalérii po kliknutí na obrázok.

Zdroj: Ster Century Cinemas
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM