Jozef Legéň Správy

Novinka v žilinskej MHD: Nová linka spojí všetky sídliská s Vodným dielom, pribudnú nové zastávky

Žilinčania poznajú Vodné dielo Žilina hlavne ako miesto športu a oddychu. Po novom bude k žilinskej priehrade premávať nová mestská autobusová linka, ktorá zabezpečí spojenie všetkých žilinských sídlisk s Vodným dielom. Pribudnú dve nové zastávky: Vodné dielo, priehradný múr a Vodné dielo.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v žilinskej MHD: Nová linka spojí všetky sídliská s Vodným dielom, pribudnú nové zastávky
Zdroj: Dnes24.sk

Dopravný podnik mesta Žiliny spolu s mestom Žilina, pripravili pre obyvateľov mesta novú mestskú autobusovú linku na Vodné dielo Žilina.

Vodné dielo Žilina je obľúbeným rekreačným miestom pre Žilinčanov, kde si môžu aktívne zašportovať alebo využiť voľné chvíle na prechádzku. V územnom pláne mesta Žilina je Vodné dielo deklarované ako Prímestská rekreačná zóna. Hneď vedľa priehrady vyrastá eXtreme park, ktorý priláka nielen počas víkendov množstvo Žilinčanov.

„Cieľom zriadenia linky MHD je zabezpečiť pre Žilinčanov bezpečné a pohodlné dopravné spojenie na miesto, ktoré ponúka širokú škálu aktivít na oddych, zábavu a športové vyžitie. Linka na Vodné dielo bude výhodnou alternatívou k preprave osobnými automobilmi, resp. sprístupní túto zónu obyvateľom, ktorí osobný automobil nevlastnia. Zároveň je predpoklad, že znížením využívania osobných automobilov sa oblasť rekreačnej zóny na Vodnom diele stane bezpečnejším pre pohyb návštevníkov. Pribudnú dve nové zastávky: Vodné dielo, priehradný múr a Vodné dielo,“ informuje DPMŽ na svojich stránkach.

DPMŽ pripomína, že podľa čl. 4 bodu 20 prepravného poriadku mestskej hromadnej dopravy v Žiline je cestujúcim na zastávke a počas prepravy zakázané používať kolieskové korčule

Nová mestská autobusová linka č. 67 zabezpečí spojenie všetkých sídlisk s Vodným dielom:

  • Trasa linky povedie z Hájika cez Závodie, Hliny, Solinky, Vlčince na Vodné dielo a späť.
  • Prevádzka linky: sobota, nedeľa a štátne sviatky
  • Začiatok pilotnej prevádzky: 28.6.2014 – preprava ZDARMA
  • Obdobie prevádzky linky: sezónne od 1.4. do 30.9.
  • Interval linky: 7 párových spojov od 8:00 do 21:00
  • Odchody spojov z Hájika: 7:57, 9:57, 11:57, 14:17, 15:57, 18:17, 19:57
  • Odchody spojov z Vodného diela: 8:30, 10:30, 12:30, 14:50, 16:30, 18:50, 20:30
  • linka č. 67 nahradí v sezónnom období prevádzku trolejbusovej linky č. 7

    foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM