Barbara Dallosová Správy

Nové prípady aj u nás: Mesto vysvetľuje, ako je pripravené na druhú vlnu

Nové pozitívne testy pochádzajú aj z nášho regiónu. Žilinská radnica má plán pre situáciu, keby pandémia opäť udrela v plnej sile.

Ilustračný obrázok k článku Nové prípady aj u nás: Mesto vysvetľuje, ako je pripravené na druhú vlnu
Zdroj: TASR/AP

Po štvrtku (13.8.) Slovensko hlási 62 nových prípadov ochorenia COVID-19, dva z toho pribudli v okrese Žilina. Počet nakazených stúpa každým dňom, vláda hovorí o druhej vlne a konzílium epidemiológov prijalo niekoľko nových opatrení. Ich prehľad nájdete TU.

Vlastné kroky zvažujú aj samosprávy. Tá žilinská ubezpečuje, že je na druhú vlnu nového koronavírusu pripravená. Mesto podľa hovorcu Vladimíra Miškovčíka disponuje dostatočnými zásobami ochranných pomôcok a v prípade potreby vie opäť aktivovať činnosť Krízového centra mesta Žilina.

„Rovnako sme schopní opäť obnoviť informačnú telefonickú linku mesta Žilina, online chat pre nepočujúcich, činnosť dobrovoľníckej služby pre ľudí v núdzi, ako aj Centra dobrovoľníckej psychologickej podpory. K dispozícii je aj osobitná informačná stránka https://koronavirus.zilina.sk,“ pripomína Miškovčík.

Prijímanie ďalších preventívnych opatrení nad rámec tých, ktoré ostávajú v platnosti, je podľa hovorcu mesta plne v kompetencii Úradu verejného zdravotníctva, pandemickej komisie a vlády SR. „V prípade, že v súvislosti s nastupujúcou druhou vlnou budú prijímať ďalšie opatrenia, sme pripravení zabezpečiť ich plnenie aj v meste Žilina,“ uzavrel.

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM