Rôzne

Nová rozprávka uzrie svetlo sveta: Filmári natáčali aj v Terchovej, prekvapil ich medveď...

Na Slovensku vzniká nová rozprávka s názvom Sedem zhavranelých bratov. Hlavným dejiskom filmu je Bielovodská dolina vo Vysokých Tatrách, avšak filmový štáb natáča aj na Orave či v Terchovej. A práve v Terchovej filmárov prekvapil medveď, ktorý hľadal maškrtu.

Ilustračný obrázok k článku Nová rozprávka uzrie svetlo sveta: Filmári natáčali aj v Terchovej, prekvapil ich medveď...
Zdroj: TASR

Nová rozprávka je podľa predlohy Pavla Dobšinského a nesie názov Sedem zhavranelých bratov. „Je to rozprávka obohatená o filmové motívy, ale je to ľudová slovesnosť a patrí to k Slovensku, tak ako patrí k Slovensku Bielovodská dolina, krásne prostredie, v ktorom sa tento príbeh odohráva,“ priblížil producent Ľubomír Slivka.

Štáb natáča aj na Orave v Zuberci a zároveň na hrade Zvíkov v Českej republike. Pracovali aj v Terchovej v časti Štefanová, kde ich prekvapil medveď. "Štáb tam nechal po sebe žemle, prišiel tam o tretej ráno medveď, tí chlapci, ktorí nám strážili čarodejnícku chalúpku sa schovali dovnútra, medveď dojedol, čo štáb po sebe zanechal a odišiel. Teraz už všetci vedia, že žiadne jedlo po sebe netreba nechávať,“ priblížil jednu zo skúseností z natáčania Slivka.

Rozprávka sa natáča v česko-slovenskej koprodukcii a nedala by sa podľa producenta Slivku realizovať bez podpory Audiovizuálneho fondu. Rodičov zhavranelých bratov hrajú Maroš Geišberg a Jana Oľhová. Objavia sa tu však aj ďalší slovenskí herci ako Miroslav Noga, či Ivan Vojtek a Kristína Svarinská, ktorá hrá jednak slúžku, no zároveň tlmočí slová hlavnej protagonistky, ktorá je v celom filme nemá. Rozprávačkou príbehu bude Zuzana Kronerová.

„Sme radi, že našou troškou prispejeme k tomu, že ďalšia naša rozprávka zo Slovenska ostane zaznamenaná a bude k dispozícii deťom,“ konštatoval Slivka s tým, že nová sfilmovaná verzia rozprávky Sedem zhavranelých bratov bude mať premiéru na jar budúceho roku v kinách a počas Vianoc 2015 ju uvidia diváci aj v televíznom vysielaní. Rozprávka bude predabovaná do českého i slovenského jazyka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM