Jozef Legéň Kultúra

Niekoľkonásobná Zlatá slávica v Žiline: Jana Kirschner príde s novým albumom aj kapelou!

Slovenská speváčka Jana Kirschner absolvuje v novembri slovenské turné s projektom Moruša. 15. novembra sa niekoľkonásobná Zlatá slávica predstaví v Mestskom divadle v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Niekoľkonásobná Zlatá slávica v Žiline: Jana Kirschner príde s novým albumom aj kapelou!
Zdroj: Webnoviny.sk

Jana Kirschner absolvuje turné s projektom Moruša. S formáciou, v ktorej sa stretli slovenskí, českí aj britskí muzikanti, speváčka taktiež nahrala album.

Nová kapela

Tridsaťštyriročná interpretka odohrá na Slovensku šesť koncertov. 15. Novembra si ju môžete vypočuť v Mestskom divadle Žilina. Na budúci rok chce potom speváčka predstaviť nový projekt aj v Českej republike.

„Po 15 rokoch som úplne vymenila kapelu, bolo to pre mňa veľmi ťažké. Ale chcela som dať priestor mladým muzikantom a priniesť tak niečo úplne iné ako doteraz. Na turné predstavíme nové piesne z prvej časti albumu Moruša Biela. Ale zahráme aj piesne známe z predchádzajúcich albumov, ktoré prearanžujeme podľa charakteru tohto projektu. Na pódiu sa predstaví 14 muzikantov, rozhodne sa je na čo tešiť,“ uviedla speváčka.

Na turné aj s dcérou

Kapelu tvoria českí a slovenskí hudobníci, ktorí už v Prahe a Bratislave skúšajú nový repertoár. Kompletne celá skupina sa s Janou Kirschner stretne až koncom októbra. „Teším sa na skúšky aj na turné! Je to pre mňa veľká umelecká výzva. Nie je to niečo, čo človek robí každý rok. Celý projekt pripravujeme niekoľko mesiacov a jeho koncertná podoba by mala byť naozaj výbušná, energická, no zároveň jemná a poetická. Presne taká, aká je Moruša,“ vysvetlila speváčka, ktorá na turné zoberie aj svoju dcéru Matildu.

„Verím, že s pomocou našej rodiny a hlavne mojich rodičov to zvládneme. Predsa len nebudem prvá speváčka, ktorá koncertuje a cestuje so svojou dcérou. Niečo podobné robí aj Suzanne Vega, ktorej dcéra počas jedného turné dokonca začala hrať na bubny. Dúfam, že Matilda si vyberie menej náročný hudobný nástroj,“ dodala Kirschner.

Jana Kirschner absolvuje turné s projektom Moruša
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM